Cerdanyola diu no a la guerra d’Ucraïna i els comerciants organitzen una recollida d’ajuda humanitària

IMG-20220301-WA0033

Centenars de persones es concentraven ahir davant l’Ajuntament per dir NO a la guerra d’Ucraïna i demanar la pau. La ciutadania de Cerdanyola i també la comunitat ucraïnesa resident a la ciutat mostraven així el seu rebuig a la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit de Rússia. Anastasîya Shpakovska i Yuri Stusiak, ucraïnesos de Cerdanyola, han llegit el manifest que ha fet el Fons Català de Cooperació al desenvolupament juntament amb la Xarxa d’alcaldes i alcaldesses per la Pau. “Creiem que cal contribuir a desescalar el conflicte i apostar per la desmilitarització de la zona i per l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de pau. A dia d’avui, la seguretat i el lliure exercici de drets de la població civil està en perill, una situació que s’agreujarà molt més amb l’existència d’un conflicte bèlꞏlic obert, un fet que generarà de ben segur migracions forçades que caldrà atendre, violència contra la població civil i una crisi humanitària al cor d’Europa”, assegura el text. que apel·la a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, “a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió”.

Façana il·luminada
A més, des d’ahir la façana de l’Ajuntament quedarà il·luminada a les nits amb els colors de la  bandera d’Ucraïna com a mostra de suport i solidaritat amb el seu poble.
Ajuda humanitària
D’altra banda, els comerciants de Cerdanyola han organitzat una recollida d’ajuda humanitària. En concret, es demanen medicaments, alimentació en llaunes de llarga durada, cafè, llet en pols, galetes, alimentació nadons, sacs de dormir i mantes, llanternes i piles, aigua, guants, bufandes i roba d’abric, productes d’higiene personal íntima per a la dona i roba per a infants i dones. Els punts de recollida són: Ana Collado (Francesc Layret, 76), Motif Only m(avinguda de Catalunya, 72), Floristeria Casamitjana (Sant Martí, 104), Qoreo Dance (Sant Ramon, 132), Smalium (avinguda de Canaletes, 3), Pilates Cerdanyola (avinguda Sant Iscle, 11 A2) i Discobolo (Sant Martí, 85).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?