Cerdanyola demanarà ajuts per les afectacions dels aiguats de desembre

foto_reunio_ajuntaments_voccidental_aiguats

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, s’ha reunit amb els alcaldes de Cerdanyola i Ripollet i l’alcaldessa de Montcada i Reixac, per parlar de les conseqüències de les fortes pluges que van caure a Catalunya el passat 18 de desembre, i que van afectar especialment  als tres municipis del Vallès Occidental. Cerdanyola i Ripollet preparen informes per demanar ajudes, mentre Montcada i Reixac demanarà a l’Estat la declaració d’emergència greu de protecció civil.

El delegat ha compartit amb els ajuntaments els diferents procediments que existeixen en aquests casos d’emergència per poder demanar suport a les administracions. En aquest sentit, ha explicat quines són les diferents vies que el Govern té a disposició dels municipis per finançar actuacions extraordinàries derivades d’efectes meteorològics. “Aquests ajuts van destinats a restitucions d’infraestructures preexistents i d’inversió”, ha especificat el delegat.

Juli Fernàndez també ha incidit en la necessitat d’acompanyar les persones afectades pels aiguats durant el procés en els seus drets i cobertures d’assegurança. El delegat ha dit que “aquest acompanyament és clau i les administracions hem d’estar al costat dels ciutadans i ciutadanes posant els recursos tècnics que tenim a la seva disposició”.

Els alcaldes de Cerdanyola, Carlos Cordón, i de Ripollet, José Maria Osuna, han explicat que des dels seus ajuntaments estan recopilant totes les dades per poder demanar ajuts.

Quines van ser les afectacions?

Carlos Cordón ha destacat les greus afectacions que hi van haver sobretot al barri de Les Fontetes, a Cerdanyola, i José Maria Osuna ha recordat que algunes empreses de Ripollet van patir greus danys en la seva maquinària i en algunes cobertes. També van quedar molt afectats el deflectors del riu, el mercat municipal i el cementiri.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha dit que el seu ajuntament està preparant també un informe per sol·licitar al Govern espanyol la declaració d’emergència greu de protecció civil per al municipi. L’alcaldessa ha afirmat que “és la nostra obligació fer-ho i estem preparant un informe molt complert perquè és el tràmit imprescindible per poder demanar aquesta subvenció a l’Estat”.

Laura Campos ha demanat al delegat del Govern que l’ACA ajudi al consistori a fer el manteniment de la gran xarxa hidrogràfica que té el municipi en el seu territori.

Montcada va ser el municipi més afectat de la comarca, amb importants danys a carrers, aparcaments, botigues, i domicilis. 5 habitatges van haver de ser desallotjats a causa dels desperfectes causats per la pluja.

Els aiguats intensos que van caure el passat 18 de desembre a Catalunya van provocar  una important crescuda del riu Besòs i van afectar especialment als municipis de Cerdanyola. Ripollet i Montcada on es van recollir en entre 100 i 300 litres per metre quadrat. La pluja també va provocar afectacions a la línia R4 de Rodalies.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?