Cerdanyola demana que el CAP Fontetes recuperi tots els seus serveis

Signatura de la carta de desacord amb la forma de reobertura del Cap Fontetes / F. Ajuntament (NP)

Unanimitat al consistori per a la recuperació de tots els serveis al CAP Fontetes. Els grups municipals amb representació a l’Ajuntament i l’Associació de Veïns de les Fontetes han signat una carta adreçada al conseller de Salut per demanar l’aplicació de la resolució aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya a l’octubre del 2021 sobre la reobertura del CAP de les Fontetes.

Per a l’Associació de Veïns i grups municipals, la reobertura d’un matí a la setmana per atendre persones malaltes cròniques “no respon a les necessitats d’un barri amb un alt percentatge de gent gran que ara s’ha de desplaçar al CAP de Canaletes”. La carta urgeix a la Conselleria de Salut i al CatSalut que dotin a l’ambulatori de les Fontetes dels recursos necessaris restablint els serveis existents abans de la declaració de l’Estat d’Alarma decretat al març del 2020. La carta indica que “el CAP les Fontetes disposa de 1.260 persones usuàries assignades i té una àrea d’influència de més de 15.000 persones” i segons recull la mateixa carta “la seva reobertura total serviria per donar servei al barri i també per reduir la pressió a la resta de CAPs de la ciutat”. En aquest sentit, també reivindiquen una “redistribució que retorni part d’usuaris al CAP Fontetes per reduir les llites d’espera actuals del CAP Canaletes”. Els signants esperen una resposta aviat que detalli “la planificació amb què preveuen restablir els serveis existents abans de la declaració de l’estat d’alarma”.

Valoracions

“Repetim un acte que ja vam fer al 2009, quan veïns i tots els grups municipals vam signar un document semblant, tot i que llavors també ho va signar l’ICS. Però continuarem lluitant perquè l’ambulatori s’obri i ho faci amb metges. Avui no acaba res, és un pas més”, defensava el president de l’AV Fontetes, Antonio López: “L’ambulatori de Fontetes no és el problema d’un barri, sinó de la sanitat a Cerdanyola. I si hem de fer alguna cosa més dura, la farem”. A aquesta carta s’afegirà un annex amb la signatura de totes les entitats del municipi que s’hi han volgut adherir.

“El fet que totes les forces polítiques al consistori estiguem aquí representades posa de manifest el gran acord que hi ha perquè els serveis públics sanitaris tinguin totes les inversions necessàries per donar resposta a la ciutadania”, destacava l’alcalde Carlos Cordón.  El batlle també va fer referència a les petites fites aconseguides en els darrers mesos quan el CAP les Fontetes s’ha utilitzat com a punt de vacunació COVID i ha començar a reobrir amb petits serveis, però també afirmava que “seguirem donant les passes necessàries perquè el CAP recuperi tots els serveis possibles i doni resposta a les necessitats del barri, que alhora ajudarà a millorar la situació dels altres CAPs i ens ajudarà a seguir fent pressió política i social per aconseguir l’Hospital Ernest Lluch”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?