Cerdanyola defineix els seus reptes educatius

37e331b7a1b39f090b1249a069a513d3

Cerdanyola, que forma part de la xarxa internacional de ciutats educadores des de la dècada dels 90, ja té definits els seus reptes en l’àmbit educatiu com a resultat del treball de les diferents meses del Projecte Educatiu de Cerdanyola (PEC), que va presentar-se dissabte en el marc del primer Fòrum de Ciutat. El grup impulsor del PEC remarca que els principals reptes educatius de la ciutat són afavorir l’ús educatiu d’espais i equipaments urbans, fomentar la participació de les famílies en el projecte ciutat educadora i garantir itineraris educatius al llarg de la vida.

Accions proposades
Obertura dels patis d’escoles i instituts als barris on no hi ha equipaments, condicionament dels espais existents que tenen un projecte de lleure, creació de més espais per a vianants, camins escolars, incorporació del riu a la ciutat, protecció de les zones d’accés a les escoles i promoció del treball conjunt entre les entitats i institucions ciutadanes són les accions proposades en l’àmbit de l’ús educatiu dels espais i equipaments urbans. En l’apartat d’itineraris educatius al llarg de la vida es proposa, entre d’altres, l’augment de l’oferta formativa post-obligatòria, la creació de recursos educatius per a les persones i les famílies, l’obertura d’una escola d’oficis i la creació d’un fòrum que faciliti les trobades entre el món educatiu i les empreses. Finalment, en l’àmbit del paper de les famílies a la ciutat educadora destaca l’aposta per la dinamització de les AMPAS, l’acompanyament de les famílies i l’alumnat implicat i els reconeixements a la funció docent i al paper educador de les famílies, entre d’altres. L’alcaldessa Carme Carmona agraïa la participació de totes les persones que han treballat en l’elaboració del PEC i la regidora d’Educació, Maria Reina, destacava que “el més important del projecte és la construcció col·lectiva i la coresponsabilitat que hem treballat dia a dia”.

El futur
Al maig, a proposta del grup impulsor, està prevista la valoració del primer Fòrum Ciutat i aprofundir en els reptes plantejats.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?