Cerdanyola crea el primer festival de literatura i ciència

L’alcalde va anunciar la creació del Festival de Literatura i Ciència de la ciutat / F. Ajuntament

Cerdanyola del Vallès referma el seu idil·li amb la literatura creant el Festival de Literatura i Ciència de la ciutat LiteLab. L’alcalde, Carlos Cordón, va anunciar durant la presentació de les obres dels Premis Literaris l’esdeveniment que viurà la seva primera convocatòria el novembre de l’any vinent. Just durant les dates de la Setmana de la Ciència.

El nou certamen, promogut per l’Ajuntament i que compta amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Sincrotró Alba i el Parc Tecnològic del Vallès, promourà el diàleg entre la ciència i la investigació amb la literatura. Cordón va destacar que Cerdanyola del Vallès és un entorn privilegiat perquè fructifiqui aquesta trobada i en sorgeixi coneixement en forma de diverses creacions literàries i artístiques.

El Festival de Ciència i Literatura LiteLab serà un esdeveniment col·lectiu en què col·laborin i participin la comunitat científica i investigadora, el món empresarial, les institucions públiques, els agents privats, les entitats, etc. en la recerca de coneixement i respostes als grans reptes del segle XXI. La ciència i la literatura han de ser un valor compartit per totes i tots els veïns de la ciutat.

El festival plantejarà la literatura com a punt de partida i mantindrà un diàleg amb la ciència i la investigació científica fet que contribuirà a divulgar‐se mútuament i generant un important traspàs de coneixement. Aquesta transmissió vindrà de la mà d’escriptors/es catalans, nacionals, internacionals, que han publicat obres amb bases o coneixements científics, experts i investigadors/es científics i periodistes culturals i científics, en formats tan diversos que aniran des de les converses i taules rodones a espectacles i accions escèniques, musicals o arts visuals (exposicions, projeccions d’audiovisuals, cinema, tallers, demostracions, exposicions, itineraris i visites guiades. I aquests actes aniran adreçats a infants, joves, adults, amb l’objectiu d’apropar encara més la literatura i la ciència a la ciutadania. Hi haurà propostes per reflexionar, conèixer avenços i creuar mirades des de diferents disciplines. Amb la programació s’oferirà l’oportunitat de descobrir la biodiversitat d’espais interiors i dinàmiques de diferents equipaments i institucions implicats en el festival.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?