Cerdanyola continuarà dilluns en fase 0, però amb mesures d’alleujament

8b48a3d3ff200010263c0fc8d232b3ac

Barcelona i la seva àrea metropolitana no passaran de fase aquest dilluns, però sí que viuran un relaxament en les restriccions. Finalment el govern espanyol ha acceptat la proposta de la Generalitat que la ciutat de Barcelona, la regió Metropolitana Nord –zona a la qual pertany Cerdanyola- i la regió Metropolitana Sud entrin dilluns en una fase 0 avançada de desescalada. Girona, Lleida i Catalunya Central podran passar a la fase 1. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha apuntat que l’estat d’alarma i la primera setmana de desescalada han funcionat. “Serà essencial la responsabilitat de la ciutadania en el desconfinament”, ha assegurat Illa, que ha anunciat que s’està estudiant si s’obliga els ciutadans a portar mascaretes: “De moment, són obligatòries al transport públic i altament recomanables si no es pot mantenir la distància de seguretat”. Per la seva banda, el director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha pronosticat que el dilluns 25 de maig tots els territoris d’Espanya ja estiguin en fase 1. 

Un territori on hi viuen més de cinc milions de persones

“Estem preparats per iniciar el desconfinament a la ciutat de Barcelona i el seu entorn metropolità i fer-ho de forma prudent i progressiva”, va afirmar a principis de setmana la consellera de Salut, Alba Vergés, que explicava que han treballat conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona la proposta de fase 0 avançada per a la capital catalana i la seva àrea metropolitana. En aquest sentit, la ciutat de Barcelona, la regió Metropolitana Nord i la regió Metropolitana Sud, on hi viuen més de 5 milions de persones, ”comparteixen una sèrie de factors demogràfics i socials que obliguen a fer un plantejament específic“ ja que aquesta àrea engloba el 65% de la població catalana en només el 9% de la seva superficie. És per aquest motiu, que ha assenyalat que el Departament de Salut presentarà “el primer pas d’una  estratègia de desconfinament gradual i sincrònica” entre aquests tres territoris. “Ens plantegem un desconfinament progressiu amb la voluntant d’anar avançant però amb la prudència de no haver de fer passos enrera. Volem progressar en la fase 0 del desconfinament amb alguns aspectes que són propis de la fase 1”, ha concretat Vergés.

Què es podrà fer a partir de dilluns?

– Reobertura de comerços sense necessitat de cita prèvia.

– Obertura de centres educatius per a la seva desinfecció, condicionament i el treball administratiu i preparatori dels docents i personal auxiliar.

– Servei de préstec a les biblioteques.

– Obertura dels museus amb la limitació d’un terç de l’aforament, on els ajuntaments poden garantir aquest aforament.

– Culte religiós: obertura amb la limitació d’un terç de l’aforament.

– Flexibilització de les vetlles funeràries amb una ampliació de la presència a les vetlles de fins a 10 persones.

– Reobertura gradual d’aquelles instal·lacions cientificotècniques que van quedar tancades a la primera fase de la pandèmia.

– Obertura de centres d’alt rendiment amb mesures d’higiene i protecció reforçades i, si és possible, torns.

Què no es podria fer?

Altres activitats permeses a la fase 1 que encara no es contempla realitzar, amb l’objectiu últim d’extremar la prudència i garantir al màxim la seguretat de la població són l’obertura de les terrasses de bars i restaurants, les trobades de fins a 10 persones a dins de la llar, el funcionament de gimnasos i la mobilitat entre municipis que no sigui estrictament per motius laborals.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?