Cerdanyola comptarà aquest curs amb set cooperatives escolars

capturapantallapresentaciocooperativesescolars

Amb l’inici d’un nou curs també ha començat un any més el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola. Enguany són sis les escoles de Cerdanyola que hi participen i set les cooperatives -Creat (Escola Carles Buïgas), Alohaha.Coop (Escola Collserola), Diamonds Kids (Escola Les Fontetes), L’art i els colors creatius (Escola Serraparera), 26 Artistes (Escola Municipal La Sínia), 26 Personalitats (Escola Municipal La Sínia) i La terra dels invents (Escola Xarau)- que s’han constituït.

Per segon any, l’acte de presentació s’ha realitzat online. En ell, les cooperatives s’han presentat, han explicat l’origen dels seus noms i han avançat els objectius establerts per cadascuna d’elles. Els alumnes de cinquè de primària de les escoles participants han coincidit en el seu entusiasme i les ganes d’encetar un projecte que els portarà a acabar venent els seus propis productes. Abans, hauran d’haver format les seves juntes directives, confeccionat els seus logos, entre els socis/es hauran de decidir l’aportació inicial de capital, escollir els productes a fer i fabricar-los. També hauran de seleccionar a quina ONG voldran destinar part dels seus beneficis. Tota aquesta feina la faran al llarg del curs en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola de la Diputació de Barcelona i coordinat des dels serveis de Promoció Econòmica i Educació.

A l’acte de presentació de les cooperatives escolars 2021-22 ha assistit l’alcalde, Carlos Cordón, la regidora de Promoció Econòmica i Treball, Carme Arché, i el regidor d’Educació, David González. Tots tres han felicitat a les cooperatives pels seus originals noms i els han desitjat sort en els seus projectes. Cordón ha encoratjat als infants a “aprendre i compartir” i els ha animat a trobar el seu propi camí a la vida perquè “el més important és fer el que us agradi”. Arché s’ha dirigit als alumnes avançant-li alguns dels valors que aprendran durant aquest curs com ara “a treballar en equip, el funcionament de les cooperatives i el que significa el compromís… tots ells importants per al vostre futur”. González ha volgut destacar la importància de saber treballar i organitzar-se en equip i els ha aconsellat que aprofitin l’experiència perquè “en el futur ho necessitareu i us servirà molt”. González també ha demanat als infants que gaudeixin del projecte i ha desitjat poder fer de formar presencial el proper acte.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?