Cerdanyola comptarà amb nous aparcaments de bicicletes al carrer

WhatsApp Image 2023-01-03 at 17.41.26

L’AMB ha subministrat 750 nous aparcaments de bicicletes a 23 municipis metropolitans, entre ells Cerdanyola- per complementar l’aparcament a la via pública, de manera ordenada, d’aquest mitjà de transport sostenible.

Concretament, es tracta d’un model universal d’aparcament en acer galvanitzat i en forma de U invertida on es poden lligar les bicicletes amb el cadenat propi de l’usuari. La instal·lació d’aquests nous dispositius començarà a partir del gener de 2023 i anirà a càrrec dels ajuntaments que ho hagin sol·licitat.  “Aquesta nova iniciativa de l’AMB té com a objectiu incrementar l’oferta d’aparcament de bicicletes a la via pública, especialment en entorns d’equipaments i de centres generadors de mobilitat, com poden ser els centres educatius o de treball, els centres esportius i les parades o estacions de transport públic. Tot, per seguir fomentant l’ús de la bicicleta entre la ciutadania i oferir un estacionament adequat”, exposa el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

Complementari al Bicibox

Aquests nous aparcaments seran complementaris al Bicibox, el servei metropolità que l’AMB presta de manera gratuïta i que té com a objectiu l’aparcament segur de bicicletes. El servei Bicibox disposa actualment de 2.453 places i té 19.488 usuaris. Funciona en diferents formats: en mòduls al carrer (de 14 o 7 places), en aparcaments de gran capacitat a prop d’estacions de tren (per exemple, els models de Gavà i Badalona), en estacions de metro (per exemple, a Pompeu Fabra o a Parc Logístic), i en locals a peu de carrer, com és el cas del de Sant Joan Despí.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?