Cerdanyola commemorarà el Dia Internacional de les Persones Migrades

WhatsApp Image 2023-12-13 at 08.56.48

El 18 de desembre és el Dia Internacional de les Persones Migrades i Cerdanyola se suma a la seva commemoració amb dues activitats: una escape room i la jornada ‘Relats Compartits’

L’Assemblea General de la Unesco va declarar el 18 de desembre com el Dia Internacional de les Persones Migrades tenint en compte el gran i creixent nombre de migrants al món.

Cerdanyola, com a ciutat compromesa amb la defensa dels Drets Humans i signatària de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Persones Migrants amb activitats que donen visibilitat a aquests col·lectius.

El dissabte 16 de desembre, la Fundació Roser de Maig organitza, al Museu d’Art de Cerdanyola, l’ecape room ‘història d’un viatge’. L’activitat permetrà recórrer un itinerari de quatre estacions en les quals reflexionar sobre els obstacles que les persones es troben a l’hora de travessar fronteres. Descobrir els obstacles permetrà resoldre l’escape room.

El diumenge 17 de desembre es durà a terme la jornada ‘Relats compartits’, organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació. El pati del Museu d’Art de Cerdanyola acollirà activitats i tallers que mostraran els diversos mons que conviuen a Cerdanyola. Les activitats seran La maleta viatgera, El banc de les migracions, El racó de les bodes àrabs, Cosint mons, Jocs tradicionals, Instal·lació artística, El racó dels contes, Del món a Cerdanyola i Tatuatges de henna.

Les entitats que participen en aquesta jornada són: Associació per al Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica, Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, Associació Sentidos por el Bienestar y la Inclusión Social, Escola Sant Martí, Fundació Roser de Maig, Museu d’Art de Cerdanyola i Perruqueria Cortex.

Persones migrants

Independentment dels motius que obliguen les persones a desplaçar-se, els migrants i les persones desplaçades es troben entre els grups més vulnerables i marginats de la societat i, sovint, estan exposats a l’abús i l’explotació. Tenen un accés limitat a serveis essencials, incloent-hi la cura de la salut, i han d’enfrontar agressions xenòfobes i a l’estigmatització induïda per la difusió de desinformació. A més, molts treballadors migrants obtenen feines temporals, informals o sense protecció, la qual cosa els exposa a un risc més gran d’inseguretat, acomiadaments i pobres condicions laborals.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?