Cerdanyola commemora el Dia Nacional de les Víctimes de la Guerra Civil i la Repressió Franquista

Lluís_Companys_i_Jover

Cerdanyola se sumarà enguany a la commemoració del Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i les Víctimes de la Repressió de la Dictadura Franquista. El divendres 21 d’octubre es realitzarà la presentació del llibre Perseguits després de morts. La repressió franquista més aberrant a càrrec del seu autor, Josep Clara, qui també oferirà una xerrada posterior. L’acte, organitzat pel Museu d’Història de Cerdanyola es durà a terme a les 18:30h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central.

El Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i les Víctimes de la Repressió de la Dictadura Franquista es commemora a Catalunya des del 2016 quan la Generalitat va acordar commemorar-lo cada 15 d’octubre, data que coincideix amb l’aniversari de l’afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys, únic president escollit democràticament de l’Europa occidental que ha estat executat pel feixisme.

La presentació del llibre ‘Perseguits després de morts. La repressió franquista més aberrant’ forma part del programa anual estable d’activitats sobre la Memòria Democràtica a Cerdanyola i també en un sentit general que s’organitza en el marc del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Amical de Mauthausen. Aquesta és una entitat sense ànim de lucre que va ser constituïda a l’any 1962 per víctimes supervivents dels camps de concentració i extermini del règim nazi, així com pels seus familiars i amics, amb l’objectiu de fer conèixer el que va passar en aquella època i recordar la memòria de les persones que hi varen morir i patir en aquells camps amb la finalitat d’alertar a la ciutadania d’avui, especialment a la més jove, dels perills d’aquelles ideologies basades en la intolerància i l’anul·lació de drets de les persones i els pobles.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?