Cerdanyola commemora el Dia Internacional de la Dansa a la plaça Abat Oliba

WhatsApp Image 2023-04-28 at 08.59.41
La dansa serà la protagonista a la plaça Abat Oliba / F. Ajuntament (NP)

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, que se celebra mundialment el 29 d’abril, s’ha organitzat a Cerdanyola una Mostra amb la participació de la majoria de les Escoles de Dansa de la ciutat. Es tracta de la vint-i-dosena edició en què es commemora aquest acte, esdevenint una activitat consolidada en el calendari cultural local. Es farà el dissabte 29 d’abril, a partir de les 17.30 h i a la plaça de l’Abat Oliba, on oferiran actuacions els grups de ball de la Casa d’Andalusia – Escola de flamenc, Casa d’Andalusia – Dansa Oriental , l’Escola de Dansa de l’Ateneu, Multi-Sport Escola de Ball, l’Associació SB-Dance, l’Escola Roger’s, Qóreo Dance Studio i Associació Dansara.

La novetat d’aquest any és la realització de tallers i classes gratuïtes a les escoles participants. Els tallers es faran els dies 28 i 29 d’abril. Les classes obertes, del 2 al 5 de maig. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que la dansa arribi a tothom, permetent que qui vulgui la «tasti» i faci el pas per practicar-la.

Dia Internacional de la Dansa

El Dia Internacional de la Dansa se celebra el 29 d’abril des de que es va establir el 1982 pel Comitè Internacional de la Dansa a l’Institut Internacional del Teatre (ITI) La data commemora el naixement (el 1727) de Jean-Georges Noverre, ballarí i mestre, considerat el creador del ballet modern. Cada any l’ITI encarrega a una personalitat coneguda del món de la dansa la redacció d’un missatge que es llegeix a tot el món. L’objectiu de la celebració i del missatge és el d’unir totes les danses en aquest dia, per celebrar aquesta forma d’art i mostrar la seva universalitat.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?