Cerdanyola commemora el Dia Internacional contra l’LGTBIQ+fòbia

banderalgtbiqcerdanyola

Avui, 17 de maig i Dia Internacional contra l’LGTBIQ+fòbia, l’Ajuntament de Cerdanyola mostra el seu reconeixement i solidaritat a totes les persones que han patit discriminació, violència i/o persecució per la seva identitat de gènere, orientació sexual i/o expressió de gènere. Tanmateix com condemnar les actituds de rebuig, de perjudici i hostilitat contra les persones lesbianes, gais, trans*, bisexuals, intersexuals i queer i apostar pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural en pro de les diversitats sexuals, de gènere i família.

El 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns mentals, en aquest moment es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la Bifòbia i la Transfòbia.

Aquest any 2021 es vol seguir fent d’altaveu d’aquesta diada imprescindible, amb l’adhesió a la Declaració Institucional del Dia Internacional contra les LGTBIQ+fòbies, realitzada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

També es vol reconèixer el desplegament permanent de polítiques LGTBIQ+  que es duen a terme des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ i en coordinació amb diversos serveis de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès treballa de forma activa des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+, les polítiques de diversitats sexuals i de gènere mitjançant accions i projectes diversos.

L’Ajuntament és un dels propulsors de la Xarxa de Municipis LGTBI, presentada de forma pública el 28 de juny del 2016 a Cerdanyola. Aquesta Xarxa fomenta el treball conjunt entre els municipis i institucions que formen part amb l’objectiu de treballar una estratègia conjunta de desenvolupament de polítiques públiques per les diversitats sexuals i de gènere.

Al març del 2019 es va inaugurar un Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI). El SAI de Cerdanyola del Vallès ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones LGTBIQ+ (Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals, Queers i més) que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica. El servei també dona resposta a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, etc.), del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle i gestiona el canvi de nom de diversos documents oficials com la Targeta Sanitària (TSI).

A més, des del consistori s’han impulsat diferents iniciatives en el marc del Pla d’Igualtat per la diversitat afectiva, sexual, d’identitats i expressions de gènere (LGTBIQ) de Cerdanyola del Vallès, aprovat per Ple el passat juny de 2017.

El desplegament del Protocol ‘Per unes Festes Lliures de Violències Heteropatriarcals’ també ha estat efectiu en diverses edicions de la Festa Major del Roser de Maig, en les Festes de Tardor, a la Festa Major de Bellaterra i en el Ball de Carnaval.

De forma continuada, des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ es participa activament en el programa Cerdanyola Educa, oferint diferents tallers sobre diversitat sexual, de gènere i família i prevenció de les lgtbiq+fòbies a les escoles i instituts de la ciutat, així com es desenvolupa el programa mensual d’activitats feministes i amb perspectiva LGTBIQ+: Dijous Feminista.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?