Cerdanyola commemora el 28J

lgtbi

Commemorar el 28J per seguir seguir defensant els drets del col·lectiu LGTBIQ+.  Cerdanyola del Vallès commemora el Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+ amb l’objectiu de seguir defensant els drets del col·lectiu LGTBIQ+  (lesbià, gai, trans*, bisexual, intersexual i queer), la diversitat sexual, de gènere i família i lluitant contra les LGTBIQfòbies.

El 28 de juny és el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBIQ+ i des de l’Ajuntament de Cerdanyola es presenta un programa d’activitats obert a tota la ciutadania impulsat per la Regidoria de Feminismes i LGTBIQ+. El programa ha estat treballat de forma participada amb el Consell Municipal de Polítiques de Dones i de forma coordinada amb altres àrees de l’Ajuntament, amb l’objectiu de seguir treballant de forma conjunta perquè les diversitats sexuals i de gènere s’integrin de forma transversal al dia a dia del municipi i l’acció municipal. “El compromís i la defensa dels drets de les persones LGTBIQ+  interpel·len a tothom i és per això que el programa que es presenta busca la participació de tota la ciutadania”, asseguren des del consistori. Enguany es presenta un programa ampli i dinàmic, amb propostes diverses que permetin reflexionar sobre les realitats de les persones del col·lectiu LGTBIQ+,  tant a Cerdanyola del Vallès com a altres llocs i des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ s’anima a la ciutadania a la seva participació.

L’acte central del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBIQ+ se celebrarà el mateix dimarts 28 de juny a la plaça de l’Abat Oliba. Entre les 18h i les 20h hi haurà la caravana pedagògica sobre sexualitats, afectivitats i feminista La Sec Truck! A les 20h l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat Escènic de l’Instutu Banús amb Drag Queen i Hope (Esperança). A continuació (20:15h) està prevista la lectura del manifest i després l’espectacle Churry Clown.

El programa d’activitats continuarà el dimecres 29 de juny a les 18h amb la presentació i conversa amb Fernando López Història Queer del Flamenco. Per participar en aquesta activitat organitzada per El Safareig cal inscriure’s prèviament.

El mateix 29 de juny, el Museu d’Art de Cerdanyola inaugurarà a les 19h una petita mostra amb el collage que l’artista Randomagus ha realitzat a partir de diverses obres de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya que esdevenen referents de diversitat. I seguidament l’entitat Plat Artístic presentarà una selecció de curtmetratges de temàtica LGTBIQ+

A més, durant tot el programa estarà en marxa el I Concurs Fotogràfic d’Instagram Alliberament LGTBIQ+ 2022, organitzat conjuntament amb l’Associació de Fotografia de Cerdanyola-Ripollet. La sala 0 de la biblioteca acollirà entre el 27 de juny i el 2 de juliol l’exposició documental sobre el Dia Internacional LGTBIQ+. I, durant el mes de juny es gravarà un programa de ràdio a Cerdanyola Ràdio en format entrevista o tertúlia per apropar-nos a la realitat de les persones del col·lectiu LGTBIQ+ del municipi. Les persones interessades en participar-hi poden posar-se en contacte escrivint a lgtbiq@cerdanyola.cat

Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere

Cerdanyola del Vallès disposa d’un Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI). El SAI de Cerdanyola del Vallès ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones LGTBIQ+ (Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals, Queers i més) que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica.

El servei també dona resposta, entre d’altres, a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, etc.), del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle i gestiona el canvi de nom de diversos documents oficials com la Targeta Sanitària (TSI).

Per qualsevol dubte o més informació, tant relacionada amb el programa d’activitats del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBIQ+ com del SAI posar-se en contacte amb lgtbiq@cerdanyola.cat o trucar al 935 921 647.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?