Cerdanyola commemora Cerdanyola commemora el Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional

discapacitat

La treva que ens ha donat la pandèmia permetrà enguany celebrar el Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional. Aquest divendres tindrà lloc l’acte central a la plaça de Francesc Layret. A partir de les 11h s’emetrà en directe un programa especial a Cerdanyola Ràdio a càrrec de la Fundació Catalònia Creativa i alumnat de l’Institut Banús. Seguidament es llegirà el manifest elaborat per la Comissió de Treball de l’Àmbit de la disCapacitat/Diversitat Funcional i l’acte acabarà amb un cercle de percussió obert a tothom amb ‘Som Percussió’ i Joan XXII-L’Onada.

Pintem la diversitat

Durant la presentació del programa d’activitats, la regidora de Serveis Socials, Pepi Rivera, va agrair a les entitats que hi col·laboren per fer-ho possible. Aquest any, el cartell està fet amb el dibuix de Leo Jiménez, alumne de 2n de primària de l’escola Turó de Guiera. El dibuix ha estat l’escollit per la Taula de la disCapacitat i la Diversitat Funcional de Cerdanyola (Aspadi, Catalònia Creativa i Barcanova) d’entre els més de 400 que van fer-se durant l’activitat Pintem la Diversitat. “Es tracta d’una activitat especial perquè la protagonitzen nens i nenes que projecten una mirada sense barreres sobre la diversitat funcional”, assegurava Rivera. Els dibuixos realitzats es poden veure fins al 12 de desembre a l’exposició virtual que hi ha instal·lada a la 2a planta de la Biblioteca Central. Les escoles participants enguany a l’activitat que s’ofereix dins el programa Cerdanyola Educa han estat La Sínia, Serraparera, Turó de Guiera, Xarau, Fedac i Montserrat.

Aquesta és una iniciativa a través de la qual educadors/es i persones usuàries de la Fundació Catalònia Creativa van a les escoles a explicar un conte i fan activitats sobre la diversitat funcional; a partir d’aquesta activitat, l’alumnat, de primer i/o segon de primària, fan un dibuix plasmant el què per a ells i elles és la diversitat funcional. Tres usuaris de Catalònia -Víctor Murillo, Daniel Rodríguez i Pol Gispert- han participat aquest any en l’activitat Pintem la diversitat esperen poder tornar a repetir l’experiència.

La resta d’activitats

A més, enguany s’ha organitzar la gimcana Guanyem amb la Diversitat. Es tracta de fer un recorregut per la ciutat on a través de codis Qrs es podrà saber si els edificis de Cerdanyola estan adaptats a les persones amb diversitat funcional. Entre les persones participants a la gimcana es sortejarà un xec de 50 euros en llibres o joguines i dues entrades per a un espectacle del Teatre Ateneu. La gimcana, que estarà activa entre el 3 i el 27 de desembre, ha estat preparada per Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada amb la participació de l’alumnat de l’Institut Banús.

El 20 de desembre, a les 12h, a l’hora del Conte Menuts de la Biblioteca s’explicarà l’adaptació del conte Som capaços per treballar la diversitat funcional amb els més petits i petites. A més, es regalarà un exemplar del conte a les persones assistents. L’aforament a l’activitat serà limitat a la capacitat de la sala Enric Granados.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?