Cerdanyola celebra l’Any Gabriel Ferrater

gabriel_ferrater_noti

Cerdanyola del Vallès participarà activament en l’Any Gabriel Ferrater, commemoratiu del centenari del naixement del poeta, lingüista i professor universitari, entre d’altres centres a la UAB.

La primera activitat “vestirà” alguns arbres de la ciutat -plaça de l’Enric Granados, cantonada del carrer del Foment amb el carrer de Francesc Layret (pont Riu Sec), plaça de l’Abat Oliba i pati del Museu d’Art de Cerdanyola- amb una tria dels poemes més significatius de Gabriel Ferrater. A partir del divendres 18 de març i fins al 28 d’abril, la ciutadania podrà llegir i connectar amb l’obra d’un dels poetes més destacats de les lletres catalanes. Els arbres ens parlaran i diran poesia de Ferrater, en una activitat que a més, enllaçarà amb el Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el 21 de març.

Qui és?

Gabriel Ferrater va néixer a Reus fa cent anys i es va suïcidar a Sant Cugat del Vallès en fa cinquanta. És una doble ocasió per commemorar l’obra d’un dels grans poetes catalans de tots els temps, que va excel·lir també com a crític d’art i de literatura i va renovar l’estudi i l’ensenyament de la lingüística. En els pocs anys que van des de mitjans dels anys cinquanta del segle XX fins a les primeries dels setanta, Ferrater va encarnar com ningú més, segurament, la figura de l’intel·lectual independent i rebel, que exerceix la llibertat de pensament al marge de manaments ideològics. El contacte amb les noves generacions a través de la docència universitària i l’impacte de la seva mort el van convertir, a més, en una figura icònica. I l’edició pòstuma de tots els seus papers ha permès de conèixer la profunditat i la dimensió d’una obra que, mentre era viu, ell només va fixar en el terreny de la poesia, amb tres llibres que va reimprimir, aplegats i corregits, en el volum Les dones i els dies. Gabriel Ferrater va ser professor de lingüística i crítica literària a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?