Cerdanyola cantarà contra l’ELA el proper cap de setmana

WhatsApp Image 2023-06-07 at 08.50.06

Cerdanyola cantarà contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) el proper cap de setmana. Sinestesia Vocal Studio i el cor Ítaca oferiran dos concerts al teatre Ateneu els dies 17 i 18 de juny en benefici de la Fundació Miquel Valls i la Fundació Francisco Luzón, referents en la lluita contra l’ELA, una malaltia sense cura i amb pronòstic mortal. Les entrades ja es poden comprar al web Fila12

L’ELA es va emportar abans d’hora el cerdanyolenc Salvador Méndez, que va rebre el diagnòstic al desembre de 2021 i va morir al setembre del 2022. La seva filla, Anna Méndez, alumna de Sinestesia i cantaire del Cor Ítaca, esdevé el fil conductor dels dos concerts. La cerdanyolenca interpretarà el tema Eso que tú me das de Pau Donés, una cançó que va gravar per al seu pare i que ja compta amb videoclip, als dos concerts. “L’ELA no és una malaltia rara, la mortalitat és molt alta i per això hi ha pocs malalts actius”, destacava Méndez, que lamentava els “pocs recursos i el poc acompanyament” que s’ofereix als malalts i les famílies.

Musicals de Broadway

El dissabte 17 de juny (19 hores, Teatre Ateneu) Sinestesia Vocal Studio oferirà el concert A Trip to Broadway, que farà un recorregut per musicals com El Rei Lleó, Hamilton, Matilda o Rent, segons anunciava. Iris Di Cassi, directora de Sinestesia. Els diners recollits els lliuraran a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. Aquells que no puguin assistir al concert, però vulguin col·laborar, poden fer-ho a través de la Fila 0 que habilitaran.

Grans temes dels 60,70 i 80

El diumenge 18 de juny (19 hores, Teatre Ateneu) el Cor Ítaca proposa Remember, la música de la nostra vida amb clàssics del pop dels 60, 70 i 80. Els temes que sonaran han estat arranjats especialment per al cor per Adrià Aguilera, que els acompanyarà al piano, explicava la directora de la coral, Conxi Gil. També participaran Alba Morros (violoncel) i Oriol Sabaté (percussió i guitarra). Aquest concert serà a benefici de la Fundació Francisco Luzón.

El consistori s’il·luminarà de verd

A més, la façana de l’Ajuntament de Cerdanyola es tenyirà de verd el 21 de juny per tots els malalts i les seves famílies. La tinent d’alcaldia, Pepi Rivera, es mostrava orgullosa de la solidaritat que sempre demostra Cerdanyola i assegurava que aquest cap de setmana contra l’ELA “ha vingut per quedar-se” i que ja es treballa per sumar més complicitats.

Cada 8 hores mor una persona d’ELA a Espanya

L’ELA és una malaltia del sistema nerviós central que provoca una paràlisi muscular que s’estén d’unes regions corporals a unes altres. La insuficiència respiratòria és la causa principal de mort en aquesta malaltia i es tracta de la patologia neurodegenerativa més freqüent a Espanya, s només darrere de l’Alzheimer i el Parkinson. Cada any es produeixen uns 2 casos cada 100.000 habitants. Cada 8 hores mor una persona d’ELA a Espanya i també es produeix un nou diagnòstic, de forma que gairebé 4.000 persones pateixen aquesta malaltia a l’Estat i cada any més de mil persones moren.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?