Cerdanyola, candidata a integrar la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO

WhatsApp Image 2023-07-05 at 08.39.02
La decisió de la UNESCO es donarà a conèixer al mes d’octubre / F. Ajuntament

Cerdanyola ha presentat candidatura oficial per adherir-se a la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO. La sol·licitud d’adhesió s’ha fet arribar a la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO per, posteriorment, elevar-se a l’Equip de Coordinació de la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO. Actualment, la Xarxa Mundial està composta per 292 ciutats de 76 països de tot el món. La decisió de la UNESCO es donarà a conèixer al mes d’octubre.

La UNESCO defineix una ciutat aprenentatge com una ciutat que “mobilitza tots els recursos a tots els sectors per a la promoció d’un aprenentatge inclusiu des de l’educació bàsica a la superior al llarg de tota la vida”. En aquest sentit, molts projectes i iniciatives iniciades per diferents serveis municipals de l’Ajuntament, com per exemple la marca de ciutat ‘Cerdanyola, ciutat del coneixement’, el programa ‘Cerdanyola Educa’, el programa ‘Talent Factory’, la creació de l’Oficina Jove, els festivals internacionals de Teatre Infantil, el projecte ‘Artíva’t’, la formació de l’Escola Municipal de Música o l’Escola d’Adults, entre molts d’altres, milloren l’accés permanent a l’aprenentatge al llarg de tota la vida, garantint una major qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola.

La Xarxa recolza l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per Nacions Unides a l’any 2015, i especialment, l’objectiu 4 ‘Educació de qualitat: Garantir una educació inclusiva per a tots i promoure oportunitats d’aprenentatge duradores que siguin de qualitat i equitatives’ i l’objectiu 11 ‘Ciutats i comunitats sostenibles: Crear ciutats sostenibles i poblats humans que siguin inclusius, segurs i resilients’.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?