Cerdanyola arriba al final d’any amb 45 parelles lingüístiques

2020.11.23-expo-vxl-fusta-2.jpg_810559767.jpg_390360654

El programa Voluntariat per la llengua (VxL) ha format 150.314 parelles a tot Catalunya des que es va iniciar el 2003 i assoleix així el repte que s’havia marcat en iniciar l’any d’arribar a aquesta xifra rodona. En concret, aquest 2020, fins al dia 23 de novembre, s’han comptabilitzat 6.279 parelles. A Cerdanyola, població on el programa Voluntariat per la llengua té una forta presència sobretot gràcies als quasi 100 comerços col·laboradors i entitats, actualment hi ha 45 parelles lingüístiques i el programa continua obert.

L’increment de nous inscrits, tant de voluntaris com d’aprenents, ha coincidit amb la nova campanya de comunicació “Quan Parles Fas Màgia”, que Política Lingüística va llançar la darrera setmana de setembre i primera d’octubre.

Tot i les restriccions de mobilitat i contacte social provocades per la pandèmia, les parelles del VxL han mantingut el compromís de conversar en català amb mitjans telemàtics. Per això, les trobades de les parelles lingüístiques del VxL s’han traslladat a la modalitat virtual per continuar les sessions amb seguretat.

El Voluntariat per la Llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística, amb una trajectòria de 17 anys, que aplica territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística. El VxL facilita la conversa en català a persones amb coneixements bàsics de la llengua que necessiten practicar-la per adquirir fluïdesa (aprenents) amb persones que la parlen (voluntaris). Les persones interessades a participar-hi poden donar-se d’alta directament a www.vxl.cat/participa-hi, enviar un Whatsapp al 637 388 189 o un correu electrònic a vxl.vo3@cpnl.cat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?