Cerdanyola acull un debat sobre el nou PDU metropolità
PDU Metropolità

15267278960d6e9dc9bfcf4ab3f6ca09

Cerdanyola acollirà el pròxim 29 d’octubre la jornada de participació ciutadana amb l’objectiu de donar veu a la ciutadania i ajudar a divulgar els continguts de l’avanç del PDU metropolità. La ciutadania podrà contrastar, debatre i fer aportacions a les propostes del futur Pla director urbanístic en aquesta sessió de l’àmbit del Vallès.

Aquesta és la tercera sessió participativa després d’haver passat per Sant Feliu de Llobregat i el Prat de Llobregat. Les pròximes tindran lloc a Badalona i se’n faran un parell a Barcelona ciutat a finals d’aquesta tardor. Quan s’acabi el període d’informació pública del Pla, està prevista una sessió de retorn, en què es recolliran els resultats del procés de participació que han aportat cadascun dels agents.

Exposició “Metròpolis de ciutats”

A finals d’aquest mes i coincidint amb el procés participatiu de l’avanç del PDU Metropolità, obre les portes l’exposició “Metròpolis de ciutats” a Ca n’Altimira, una mostra itinerant que pretén acostar el futur urbanisme metropolità a la ciutadania d’una manera fàcil, didàctica i pedagògica. Aquesta mostra estarà oberta al públic durant gairebé dues setmanes.

El període d’informació pública del PDU metropolità va començar oficialment el passat 26 de març del 2019, quan el Consell Metropolità va aprovar el document de l’Avanç d’aquest Pla director urbanístic. Aquest finalitzarà el pròxim 13 de desembre del 2019.

A banda de l’exposició itinerant i el procés de participació ciutadana, també es produiran un seguit de debats amb diferents col·legis professionals.

Fins ara, el Pla General Metropolità (PGM 1976) ha estat, i encara és, l’instrument que s’ha concentrat en l’ocupació de nous espais per al creixement urbà i la implantació d’infraestructures i serveis. Ara el Pla Director Urbanístic (PDU) (urbanisme.amb.cat/) metropolità haurà d’actuar a la ciutat ja construïda, atenent altres reptes com la renovació urbana, la disminució de les desigualtats dels teixits i la millora de la biodiversitat del sistema d’espais oberts.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?