Cerdanyola acollirà campanyes de donació de sang cada 15 dies durant l’estiu

53992c98d42a66e2ef891e71fd0f9e40_L

El 25 de juny i durant el juliol i l’agost, el primer i darrer dijous de mes Cerdanyola acollirà campanyes de donació de sang a l’Ateneu (carrer de la Indústria, 38-40). Les jornades es duran a terme de 10h a 14h i de 17h a 21h i tindran un caràcter quinzenal. Així, les properes seran el 9 i el 23 de juliol i el 6 i el 20 d’agost.

Les persones que vulguin donar sang hauran de rervervar l’hora al web donarsang.gencat.cat i seguir les mesures de seguretat establertes com ara fer servir el gel esterilitzant que hi haurà a la sala i guardar la distància mínima interpersonal. A més, se’ls hi  facilitaran bolígrafs d’un sol ús.

Ets donant de sang #etsIMPRESCINDIBLE

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Cerdanyola és un dels municipis que ha acollit diverses jornades de donació durant l’estat d’alarma. El passat més de maig van participar més de 230 persones en les tres campanyes que es van organitzar a l’Ateneu.

La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals i cada dia es necessiten de 800 a 1000 donacions de sang a Catalunya

I així és com provisionalment li van haver de posar el nom d’Adela, tot i que van récorrer la decisió de jutge. “Vam triar aquest nom perquè també era minoritari i la meva àvia es deia Adela”, apunta Rovira. El recurs presentat per la parella cerdanyolenca recurs s’acompanya d’un informe de l’Institut d’Estadística de Catalunya on s’apunta que al 2019 hi havia 121 dones inscrites als registres civils de amb el nom de Mel. El recurs també posa en valor que la filla de la parella cerdanyolenca “té identitat des que està a la panxa i que el tema del sexe ja està molt desfasat”, apunta  Rovira. Quan la parella va presentar el recurs va intentar parlar amb el jutge. “Però es va inhibir i això vol dir que el tema passa a instàncies superiors. És a dir, passa a Madrid”, explica la mare, que fins i tot va aconseguir el DNI d’una nena que es diu Mel i abans de la pandèmia el va portar presencialment al Jutjat. “Dijous vaig trucar al Jutjat i em van dir que tingués paciència, perquè el meu tema no era important i podia esperar un any i mig o dos”, indica Rovira, que entén que hi ha coses molt més importants, però el nom de la seva filla sí és prioritari per a ella: “Es pot plantar amb tres anys i què li explico jo?”. Tampoc tenen cap garantia de guanyar, lamenta Rovira: “Si no ho aconseguim, quan la Mel ho pugui entendre li direm que ho hem intentat i que es diu Adela i que si vol quan tingui 18 anys se’l podrà canviar”. El més surrealista d’aquesta història és que en aquest temps tres persones s’han posat en contacte amb la parella cerdanyolenca perquè volien posar-li Mel a les seves filles. “Ja ho han fet i no han tingut cap problema”, remarca Rovira. Mentre esperen que es resolgui el seu cas, la Mel continua sense respondre quan li dius Adela.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?