Celebració virtual del Dia Internacional dels Museus

095b50b2d3b74bb51d90d91753a1f697

L’actual situació de pandèmia generalitzada ha marcat la celebració del Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, que enguany serà més digital que mai. Els museus de Cerdanyola s’afegeixen a la celebració que enguany té per lema ‘Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió’, un punt de trobada per posar de relleu la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus.

El Museu d’Història de Cerdanyola proposa per celebrar el Dia Internacional dels Museus diverses activitats virtuals que es podran seguir als seus perfils d’Instagram i Facebook. Es tracta d’activitats que ja estaven previstes en la programació del museu i que s’han convertit a format online per poder ser seguides per les persones interessades en conèixer i gaudir del patrimoni històric de la ciutat.

  • Els temples de la Vall de Feixes. El dissabte 16 de maig es publicarà un vídeo amb la visita guiada online a dos dels espais patrimonials més singulars del Museu d’Història de Cerdanyola: l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. 
  • Vall de les Feixes. El diumenge 17 de maig el vídeo que es publicarà serà l’itinerari comentat online per la vall de les Feixes, una petita vall que s’obre a la plana del Vallès i que és un reflex de la llarga història de Cerdanyola. L’itinerari permetrà contemplar la gran riquesa patrimonial d’aquest paratge natural amb masies de diferents tipologies i diversos trams dels aqüeductes que portaven aigua als camps.
  • Poblat Ibèric de Ca n’Oliver. La darrera de les activitats programades serà el dilluns 18 de maig i serà un vídeo de la visita guiada online al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver amb la seva evolució, els seus carrers i la vida quotidiana dels seus habitants al segle III a.C.
  • Els de Ca n’Oliver, símbols del poder a la Cultura Ibèrica. El director del Museu, Joan Francès Farré, explicarà  en un vídeo la història d’uns fragments escultòrics  zoomorfs conservats al Museu i ho relacionarà amb els objectes vinculats a l’aristocràcia de Ca n’Oliver. Aquesta activitat s’emmarca en el lema d’enguany ‘Museus per la igualtat, diversitat i inclusió’.

El Museu d’Art de Cerdanyola també proposa diverses activitats sota el lema ‘Museus per la igualtat, diversitat i inclusió’, una temàtica que encaixa de ple amb l’essència del museu. Les activitats es publicaran entre el 16 i 18 de maig als perfils d’Instagram, Twitter i Facebook del mateix museu.

  • Tres nus de Togores. El director del museu, Txema Romero, comentarà en un vídeo una de les obres més destacades de la trajectòria del pintor cerdanyolenc Josep de Togores,  que forma part del fons del Museu Nacional d’Art de Catalunya i que està dipositat al Museu d’Art de Cerdanyola.
  • Les artistes de l’home nu. Es tracta de càpsules “portes obertes online” sobre les obres contemporànies de l’exposició L’Home nu realitzades per dones artistes, que inclouran declaracions de les seves autores. Amb la col·laboració de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i de la Fundació Abelló de Mollet.
  • Challenge de recreacions. Tot continuant amb la línia lúdica de les darreres setmanes el Museu demana a les persones seguidores de les seves xarxes que es fotografiïn recreant algunes peces del museu, o de l’exposició,  i les etiquetin amb #artathomechallenge #dim2020 #maccerdanyola
  • Quizmuseum. I per als seguidors de la col·lecció modernista i noucentista, l’Associació d’Amics del MAC plantejarà algunes preguntes al voltant de la igualtat, la diversitat i la inclusió a partir dels artistes Josep de Togores, Ismael i Ana Maria Smith.

El Festival de Curtmetratges “made in Cerdanyola” La Vida és Curta que el Museu d’Art de Cerdanyola organitzava conjuntament amb el Servei de Joventut i l’entitat Plat Artístic i que se celebrava tradicionalment el 18 de maig es traslladarà al mes de novembre.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?