Cecot i Salut posen en marxa una prova pilot de cribratges massius a més de 52.000 persones treballadores del Vallès

test-tube-5065426_1920

El projecte pilot perquè les empreses del Vallès integrin un pla de cribratges massius de covid-19 durant un període de 10 setmanes ja és una realitat. La patronal Cecot i el Departament de Salut han posat en marxa un model de participació massiva d’empreses amb l’objectiu de millorar la salut pública a través de la generació de la cultura preventiva. S’ha habilitat el web https://testcovid.cecot.org/ per informar les empreses i posar en marxa el servei de cribratges a partir d’avui.

La base del model es fonamenta en la formació i capacitació de personal intern, una plataforma digital des d’on traçar els resultats dels cribratges massius i comunicar-ho a Salut, i una sistemàtica de diversos Test d’Antígens Ràpids per a cada persona treballadora durant deu setmanes amb l’objectiu de trencar les possibles cadenes de contagi tant a l’àmbit laboral com familiar. L’abast d’aquest projecte pilot té en compte les persones autònomes i totes les persones treballadores de les 27.000 empreses ubicades al Vallès que s’hi vulguin adherir a partir d’ara, en aquest sentit la Cecot preveu la participació com a mínim del 10% d’empreses i persones treballadores al Vallès, és a dir, unes dues mil d’aquestes empreses i uns 52.000 treballadors/es, de les 521.000 persones treballadores que hi ha al territori, tant autònoms com per compte aliena.

Davant d’una nova possible onada de contagis i en paral·lel al desenvolupament del programa de vacunació per la Covid-19, la Cecot vol ajudar a les empreses a poder mantenir la seva activitat productiva i, en conseqüència, els llocs de treball al Vallès. Una inquietud que també han expressat entitats de representació empresarial com CIESC amb seu a Sabadell i UEI amb seu a Granollers i que ja formen part del projecte de Test Ràpids d’Antígens al Vallès.

L’objectiu de l’acció és fer una passa més en els cribratges massius als centres de treball i incorporar una metodologia i una sistemàtica dins les accions habituals de vigilància de la salut a les empreses. “Volem integrar els test ràpids d’antígens i la detecció precoç dins dels programes de vigilància de la salut que realitzen les empreses, mentre duri la pandèmia”, explica Antoni Abad, president de la Cecot. Des de la Cecot es considera que no té sentit fer passar un test a tota una plantilla un dia puntual, actuar en funció dels casos aplicant els protocols dels Serveis de Prevenció i esperar que no es produeixi un contagi els dies posteriors. “El que té sentit és que es faci un seguiment durant un període ampli de temps, reiterar els tests cada quinze dies o tres setmanes, per poder mantenir l’activitat productiva, organitzar les tasques amb més certeses i planificar produccions minimitzant el risc de contagi dels equips de treball i vetllant per la salut no només de les persones treballadores sinó també del seu entorn familiar immediat”, afirma Abad.

Així, la Cecot, de la mà de Prevint, promourà la implementació d’un pla de cribratges massius a les empreses interessades durant un període de 10 setmanes, realitzant un mínim de 6 tests d’antígens per cada persona treballadora. “Si el mercat ara mateix ofereix un test d’antígen ràpid per uns 35-40€ per persona, en aquest projecte de la Cecot el cost dels 40€ seria per tot el pla de cribratges que inclouen sis testos per persona, no només un, a banda de l’accés a la plataforma en línia, la capacitació i l’acompanyament durant deu setmanes”, apunta el director general de Prevint, Josep Goberna.  

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?