Catorze ajuntaments i entitats del Vallès signen un manifest a favor del túnel d’Horta

20220217_105529

La Cambra de Comerç de Sabadell ha estat l’escenari on representants d’ajuntaments i entitats del Vallès han signat el manifest a favor del túnel d’Horta. Concretament, s’han adherit al manifest els ajuntaments de Sabadell, Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès i Badia del Vallès i, per part de les entitats, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Corporació Sanitària Parc Taulí, el Consorci Urbanístic del Centre Direccional, Eurecat, Pimec Vallès Occidental, Cerdanyola Empresarial, Ripollet Empresarial i la Cambra de Comerç de Sabadell. L’acte també ha comptat amb la presència del Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona i exalcalde de Cerdanyola, Antoni Morral.

El túnel d’Horta és un projecte d’infraestructura ferroviària de nova connexió entre el Vallès Occidental i Barcelona, planificada a la línia de ferrocarrils del Vallès i operada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Els ajuntaments i entitats signataris del manifest consideren essencial la construcció d’aquest túnel ferroviari per “l’equilibri que genera entre els municipis del Vallès Occidental, perquè facilita la connexió entre Barcelona i aquestes ciutats, uneix centres de coneixement, sistemes sanitaris i parcs empresarials i diversifica la cobertura de transport ferroviari, descongestionant l’alt volum de trànsit de la zona”, entre d’altres.

Proposta cabdal per a la comarca

El president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich, ha destacat que és temps de deixar enrere propostes dilatòries i tenir les infraestructures que ens mereixem: “Es tracta de trobar un equilibri entre progrés i conservació del territori. Entre tots hem de ser capaços de trobar la millor opció”. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assenyalat la importància d’aquesta infraestructura per a la ciutat de Sabadell, la comarca i també el país. “S’ha d’acabar amb el centralisme a l’hora de planificar i escoltar el territori, cal dir sí a les infraestructures ferroviàries que també és l’alternativa de transport més sostenible”, ha assegurat abans d’agrair a la Cambra l’impuls del manifest. La resta d’assistents han coincidit que per ser competitius calen infraestructures, perquè si no és així no es pot créixer com a territori i en aquest cas “es tracta d’una proposta cabdal per a la comarca perquè afavoreix el creixement econòmic però també contribueix a la millora de la qualitat de vida dels habitants d’aquesta zona”.

Els signants s’han compromès a seguir treballant per ampliar les adhesions al manifest i fer-lo arribar a les entitats i governs amb competències. L’horitzó en el que es treballa fixa l’any 2030 perquè el projecte pugui començar a ser una realitat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?