Catalunya tancarà bars i restaurants a partir de divendres

terrassa

El govern català ha confirmat la seva decisió de tancar els bars i restaurants de tot Catalunya per evitar la interacció social i intentar frenar l’augment de contagis. La decisió entrarà en vigor la nit de de dijous a divendres i compta amb l’oposició dels restauradors, que ja han anunciat que la recorreran davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC ). El vicepresident, Pere Aragonès, ha fet oficial l’anunci de noves restriccions a bars i restaurants. Queda prohibit durant 15 dies el consum en establiments, ja sigui a l’interior o a les terrasses i només es podrà comprar menjar per emportar. “És dolorós però necessari”, ha assegurat. El govern obrirà una línia d’ajudes directes a bars i restaurants amb un pressupost de 40 milions d’euros. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat que el Govern proposarà una reforma del Codi Civil per permetre l’ajornament del pagament del lloguer d’aquells negocis que estiguin obligats a tancar durant els pròxims 15 dies. “Demanem l’esforç de tots, perquè els més afectats es puguin recuperar el més aviat possible”, destacava la consellera de Salut, Alba Vergés.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), ja ha avançat que recorrerà la mesura al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).  “Des que es va decretar la reducció horària de bars i restaurants a Catalunya i es va fer efectiva, a partir del 17 d’agost, els contagis no han baixat sinó que més aviat han augmentat, pel que ha quedat més que demostrada la ineficàcia de la mesura”, defensen. “És evident que l’Administració no pot tancar les activitats o reduir el seu horari a fi i efecte d’aconseguir una reducció de la mobilitat perquè és del tot desproporcionat. A més, reduir l’horari a certa hora és arbitrari i hauria de justificar que tancant abans hi haurà menys contagis i ara mateix les dades li són totalment desfavorables pel que hauria de buscar mecanismes alternatius com va establir el TSJC en la seva resolució. Tancar-ho tot, a part de ser desproporcionat, tampoc és la solució i només s’aconseguirà el mateix que s’ha aconseguit tancant tot l’oci nocturn, arruïnar de manera innecessària a milers de famílies que viuen del sector, ja que la gent se seguirà reunint i trobant i ho farà en llocs més insegurs i sense mesures de seguretat”, apunta Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM.

Aforament del comerç al 30%

La proposta de la Generalitat també limita l’aforament dels comerços al 30%. També es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic i que no siguin mèdics, a excepció de les perruqueries. Als gimnasos l’aforament serà del 50% i l’assistència amb cita prèvia. Cinemes i teatres només podran omplir la meitat de les localitats.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?