Catalunya prorroga 10 dies més les restriccions, però permet l’obertura de centres d’estètica

IMG-20201112-WA0022

El govern de Catalunya ha decidit prorrogar 10 dies més –fins al 23 de noviembre- les restriccions vigents. Bars i restaurants continuaran sense poder servir àpats ni begudes als locals; i gimnasos, poliesportius, cinemes i teatres continuaran tancats. També es manté confinament municipal de cap de setmana. La consellera de Salut, Alba Vergès, ha anunciat que a partir de demà els centres d’estètica podran obrir de manera individual i els centres de culte no podran superar les 100 persones. El govern català treballa en un pla amb tots els sectors afectats pels tancaments, apuntava Vergés, de manera que a partir del 23 de novembre es pugui fer una reobertura progressiva si les dades epidemiològiques són positives.

El secretari de Salut Públic, Josep Maria Argimon, ha destacat que la pròrroga de 10 dies és necessària perquè el sistema sanitari està sotmès a molta pressió: “Ara mateix, hi ha 600 llits d’UCI ocupats per pacients amb la covid-19, perquè la gent se’n faci una idea, 600 llits d’UCI és el que tenia Catalunya abans de la pandèmia”.

El toc de queda “ens haurà d’acompanyar molt temps”

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que el toc de queda “ens haurà d’acompanyar molt temps”. També ha destacat que des del 16 d’octubre els Mossos d’Esquadra han sancionat per incomplir les restriccions 10.449 persones i que les policies locals han multat 13.575 persones.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?