Carros i cavalls tornaran a celebrar Sant Antoni el proper cap de setmana

bandersadults
La nova banderera, Laia Garsaball, a qui acompanyaran els cordonistes Javier Ruiz i Júlia García

Després de la pausa forçosa de l’any passat per la covid, els Arriers i Arrieres de Sant Antoni Abat de Cerdanyola donaran pas de nou als carros i els cavalls el diumenge 16 de gener amb la mateixa il·lusió de sempre i les forces renovades.

La sala d’actes del MAC acollia el tradicional acte de pas de banderes-acompanyat de la presentació de la revista dels Tres Tombs, el repertori de Lluís Berenguer i la intervenció de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada- entre la família Alarcón i els nous abanderats. La família Alarcón, banderers de la darrera edició, van passar el relleu a la nova banderera, Laia Garsaball, a qui acompanyaran els cordonistes Javier Ruiz i Júlia García. Són tres joves vinculats a la tradició des de fa anys: Garsaball és sòcia de l’entitat des del seu naixement i Ruiz i García han participat en moltes de les passades amb la banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV). “És positiu que siguem tres joves perquè així apropem la festa a gent de la meva edat”, destacava Garsaball.

 

Iona Brujas, Andrea Sánchez i Gina Espinal seran les bandereres infantils

La covid-19 ha impedit el pas de banderes a les escoles

Enguany, la covid-19 ha impedit el pas de banderes a les escoles i les bandereres són tres nenes d’entitats vinculades a la festa de Sant Antoni. Iona Brujas, Andrea Sánchez i Gina Espinal en representació dels Arriers de Cerdanyola, els Castellers de Cerdanyola i Bambalina.

El programa

La Festa de Sant Antoni Abat començarà dissabte 15 de gener amb una mostra de jocs i esports tradicionals Lloparrets i Guineutes (d’11 a 14 hores, plaça Sant Ramon), un taller de guarnir carros amb flors i verd (11.30 hores, plaça Sant Ramon) i una cucanya infantil (13 hores, plaça Sant Ramon).

I diumenge 16 de gener, el programa començarà amb les matines galejadores dels Trabucaires de Cerdanyola (8.30 hores) i la concentració de la comitiva a casa de la banderera, des d’on s’anirà a l’església de Sant Martí, on a les 9.30 hores començarà la missa solemne i el ball de Sant Antoni a càrrec de l’Esbart Dansaire Sant Marçal. A més, de 9 a 12 hores tindrà lloc la concentració de cavalleries, carros i carruatges al carrer dels Artesans. Des d’allà, a les 12 hores s’iniciarà la passada de Sant Antoni Abat que recorrerà Cerdanyola fins arribar al carrer de Lluís Companys, on es farà la benedicció dels animals. Precisament, s’ha decidit aquest lleuger canvi en la benedicció dels animals “per evitar les llambordes del carrer de Sant Martí, que compliquen l’aturada dels animals”, apuntava el secretari de l’entitat, Jordi Garsaball.

Parc Arqueològic de Cerdanyola

“Malauradament encara no hem pogut donar una solució definitiva als vostres problemes d’espai. Però continuarem treballant, el projecte del Parc Arqueològic pot suposar una via per a una solució definitiva al tema”, avançava el regidor de Cultura, Óscar Pons. Per la seva banda, la secretària de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Sílvia Barea, va felicitar els Arriers de Cerdanyola per la seva feina en la difusió de les nostres tradicions: “Sou una entitat que fa molt bona feina i heu de continuar fent-la molts anys”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?