Carmen León: “Valents vol aportar sentit comú treballant units”

WhatsApp Image 2023-04-17 at 10.15.37

Valents es presenta per primer cop a les municipals amb Carmen León com a cap de llista. La bellaterrenca va ser candidata del PP a la presidència de l’EMD de Bellaterra al 2015 i va militar amb els populars durant més de 20 anys

 

l Després de 20 anys al PP, quin motiu la porta a Valents?

El PP a Catalunya ja va jugar i el seu paper i no va més enllà. Moltes persones constitucionalistes del PP, Ciutadans i CiU hem volgut convergir a Valents. Volem escoltar a tothom i tirar endavant els nostres projectes. Cerdanyola pot ser una de les ciutats més importants del Vallès. Per exemple reactivant l’economia fent que empreses s’instal·lin a la nostra ciutat.

 

l Precisament asseguren que aposten per ajudar a la reactivació econòmica com a garantia de feina. Com pensen fer-ho?

Una empresa pot tenir una rebaixa en l’impost de societats amb la condició que ofereixi llocs de treball a la gent de Cerdanyola. I en el cas dels autònoms proposem que es pagui menys IRPF perquè així moltes petites empreses no haurien de tancar. Els impostos ofeguen i hem d’oferir un respir. També donar facilitats als joves emprenedors. M’agradaria que tothom pogués tenir feina i que des de l’Ajuntament es fes tot el possible per aocnseguir-ho.

 

l Què necessita Cerdanyola?

Reactivar l’economia, baixar l’atur i fer que els joves tinguin il·lusió. Quan un té il·lusió pot amb tot. Aquesta serà la prioritat de Valents si entrem a l’Ajuntament. La nostra segona prioritat és l’hospital Ernest Lluch, portem molts anys i mai arriba. Ningú ens explica què està passant. I volem que es faci amb una unitat de pediatria. Als barris més allunyats del centre de Cerdanyola com Montflorit, Bellaterra i el Turó de Sant Pau hem posar un consultori on un metge i una infermera que passin consulta almenys una vegada o dues per setmana. Són barris que paguen impostos alts i han de rebre també serveis. També ens preocupa molt la gent gran: hem de posar molts més bancs. I un altre tema important per a nosaltres és la seguretat. Actualment a Cerdanyola es veu molt poca presència policial. Volem més Mossos d’Esquadra i policies locals perquè la gent pugui sortir al carrer amb tranquil·litat a comprar i passejar. Un altre dels temes importants és l’habitatge. Fa molts anys que no tenim promocions de protecció oficial. En definitiva, Valents vol aportar sentit comú treballant units per aixecar Cerdanyola. Ho podem aconseguir i Cerdanyola ens ha de donar l’oportunitat de poder-ho demostrar. Perquè tenim moltes ganes, il·lusió i cor.

 

l Amb quin objectiu es presenta a les eleccions municipals?

Nosaltres volem guanyar les eleccions municipals encara que siguem més deconeguts que d’altres partits. Vaig a per totes perquè tinc moltes ganes de fer coses per Cerdanyola.

 

l A ningú se li escapa que Valents neix en un moment de caiguda electoral de Ciutadans. Aspiren a captar els seus votants?

El nostre partit és constitucionalista i volem captar els vots de totes aquelles persones que creuen que poden fer alguna cosa per la seva ciutat. Tot els que es vulguin comprometre a impulsar la nostra ciutat des del constitucionalisme seran ben rebuts. Jo crec que en la unió està la força.

 

l Va ser candidata i representant del PP a l’EMD de Bellaterra. Quina anàlisi fa de la zona? Té el que es mereix?

Bellaterra paga impostos molt alts, fins i tot la tarifa més alta de l’aigua perqupè ens diuen que és una urbanització de luxe, Però Bellaterra no va néixer com una urbanització de luxe, va començar amb casetes petites al voltant de l’estació. No hi havia res i poc a poc es va fer un poblet. Crec que paguem molts impostos per com està Bellaterra. Només cal passejar pels seus carrers. Ni tan sols tenim un metge i som quasi 3.000 habitants. És cert que Bellaterra té una EMD, però moltes competències són de l’Ajuntament i s’ha d’arribar a acords. Almenys hauríem de tenir un metge una vegada per setmana. I nosaltres amb tren no tenim una connexió amb Cerdanyola, però sí amb Sant Cugat

 

l I en aquest sentit, què pensa d’una possible annexió de Bellaterra amb Sant Cugat?

Si Cerdanyola hagués actuat amb intel·ligència i hagués donat a Bellaterra els serveis que necessita amb tot el que es recapta de Bellaterra, aquesta no voldria marxar de Cerdanyola. I ho vol fer perquè té moltes carències i es paga molt per tot. Antigament ens recollien les escombraries tots els dies, ara només tres dies. També falta més presència policial. Per Bellaterra, Valents demanarà a l’Ajuntament de Cerdanyola el metge i l’infermera. La salut és fonamental.

 

l Quina valoració fan d’aquests quatre anys del govern del PSC?

Es podrien haver fet més coses. Sempre es pot millorar. S’ha de fer autocrítica i no recordar les coses just quan arriben les eleccions. Crec que el treball d’un mandat hauria de ser més uniforme durant els quatre anys.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?