
Amb la satisfacció d’haver viscut l’experiència de governar, la regidora de Serveis Socials i Sistemes d’Informació s’acomiada aquesta setmana del càrrec amb un balanç positiu i una sensació agredolça: “M’hagués agradat seguir però no han comptat amb mi per poder seguir les coses que hem engegat”. I a la persona que la rellevi al capdavant de la regidoria, Arché li demana que “aterri, cuidi dels equips i que respecti o millori les coses que s’han fet”.
FEINA CONJUNTA
Acompanyada pels caps d’àrea de Serveis Socials i Sistemes d’Informació, Imma Viera i Miquel Morales, destacava “la feina conjunta” en una “legislatura que no ha estat fàcil per les circumstàncies socioeconòmiques i les retallades”. En el seu balanç, Arché també destacava “la bona relació amb el soci de govern, especialment amb l’alcaldessa” i el suport dels grups de l’oposició a projectes de les seves àrees que s’han portat al plenari: “Al final hem de fer l’exercici que tots treballem per a la ciutadania”.
En l’ambit de Serveis Socials, la regidora remarcava l’aposta “des del primer dia” del govern per incrementar el pressupost de l’àrea social i poder fer front a les situacions d’emergència social. La creació de l’espai infantil, la inclusió dels casals adaptats als Casals d’Estiu, la creació de la taula de la discapacitat i la internalització del servei de mediació eren alguns dels projectes destacats per Arché. En aquesta línia, Viera apuntava que el govern ha destinat recursos “per fer front a problemes sobrevinguts com la pèrdua d’habitatge” i en el qual ha calgut fer “formació específica”. En aquest sentit, segons la cap d’àrea, el repte és “deixar banda la visió assistencialista i suplir les ajudes amb polítiques d’inserció”. I si Viera agraïa a Arché el seu “respecte al treball social”, les paraules d’agraïment de Morales destacavuen que la regidora “ha sapigut lluitar fins al màxim per la dotació econòmica que teníem”. Precisament la regidoria de Sistemes d’Informació no va tenir dotació el primer any i després el pressupost va ser mínim. “Ens hem centrat molt en mesures d’estalvi i millora del sistema intern”, apuntava Morales.
Cerdanyola ocupa el cinquè lloc en el rànquing de ciutats catalanes en administració electrònica i és un dels municipis pioners a Catalunya en la implantació de la videoacta. Amb aquestes dades a la mà, Arche remarcava l’avenç en administració electrònica, ja que “la informàtica és una eina de feina per a tota la casa, que treballa per a la ciutadania”. Malgrat la feina feta, el repte pendent és el desenvolupament de la digitalització de documents iniciada durant el mandat.