Carlos Cordón, reelegit alcalde de Cerdanyola per majoria absoluta

WhatsApp Image 2023-06-17 at 15.32.39

“Em comprometo a seguir treballant amb honestedat, prudència i amb la determinació de complir amb tots els compromisos assolits”. Aquest és el compromís que ha expressat el socialista Carlos Cordón quan ha estat investit de nou alcalde de Cerdanyola després d’haver obtingut majoria absoluta a la votació del ple de constitució del nou consistori.

El 28 de maig, recordava Cordón, la ciutadania va tornar a parlar a les urnes. “I va mostrar satisfacció, confiança i, sobretot, il·lusió pel futur. Només puc donar les gràcies”, agraïa abans de fer una promesa molt clara: “Aquest alcalde i el proper govern municipal no tindran més ambició ni horitzó que despertar cada matí per continuar millorant Cerdanyola i la vida de la seva gent”.

Per a Cordón, tornar a ser escollit alcalde de Cerdanyola és una barreja de sensacions molt diverses. “No puc fer més que agrair a totes aquelles persones que van confiar en el nostre projecte però, també, a totes aquelles que, legítimament, van confiar en d’altres. La meva obligació i el meu compromís és seguir sent l’alcalde de totes i de tots”, avançava. “És i seguirà sent el temps del respecte a les diferents idees democràtiques. Sempre, i per sobre de tot, democràtiques”, remarcava també el batlle.

Referències al mandat 2019-23

En el seu discurs d’investidura, l’alcalde també es va referir al mandat que acaba de fianlitzar. “Estic convençut que ha estat més el que ens ha unit i el que ens unirà en el futur, que el que ens ha separat. Crec que Cerdanyola té motius i raons per estar orgullosa i convençuda que els seus representants s’han deixat la pell i han treballat en tot moment per millorar la ciutat”, apuntava. “Han estat quatre anys durs, en els quals la corporació municipal ha donat exemple de fer política amb majúscules, d’assolir acords en d’altres ocasions impossibles i impensables, pensant només en el bé de la ciutat i, sobretot, de defensar l’interès general”, afirmava. En definitiva, explicava el batlle, quatre anys en els que l’Ajuntament ha marcat un estil de governança de consens i de capacitat d’acords. “I haurà de mantenir-la en aquesta nova etapa que iniciem avui”, afegia. En aquest sentit, Cordón indicava que l’administració ha de caminar en una mateixa direcció i amb l’objectiu comú del servei als propis ciutadans: “Segur que, més aviat que tard, seguirem trobant els punts de confluència necessaris per assolir qualsevol fita. Jo, em comprometo a seguir treballant de forma incansable per aconseguir-ho”.  Vocació de seguir sumant Ja al final del seu parlament, Cordón avançava que el nou govern municipal que encapaçala seguirà “potenciant qualsevol nova oportunitat per tal que reverteixi en la gent de Cerdanyola”. En els darrers anys, apuntava, el seu govern ha obert “camins de confiança i ambició per a Cerdanyola que la ciutadania ha avalat dibuixant una nova majoria en aquest ple”. Una majoria absoluta que Cordón assumeix per seguir governant amb convicció, però també amb vocació de seguir sumant: “Totes i tots som necessaris per fer més gran aquesta ciutat i sempre em trobareu al servei de la bona política, la que neix del contrast d’idees per cercar punts de trobada”.

Els grups municipals que dissabte van presentar candidat a l’alcaldia van ser el PSC amb Carlos Cordón (14 vots), el PP amb Anabel Plans (2 vots), Guanyem amb Ivan González (2), En Comú Podem amb Pedro Arco (1) i  Vox a Óscar Conde (1 vot).

David González (PSC): “El futur de Cerdanyola no l’escriurà mai el PSC en solitari”

“Gràcies una vegada més per deixar-te la pell de Cerdanyola, per posar la cara sempre, per perdre el teu temps lliure per dedicar-ho a la ciutat. El teu equip se sent profundament orgullós de tu i pensem donar tant com tu sempre ho has fet per nosaltres, per aquest ajuntament i per aquesta ciutat”, agraïa David González (PSC) a l’alcalde. Els socialistes es comprometen a a continuar apostant per “una ciutat en constant transformació, una ciutat que s’endinsa al futur, desenvolupant un nou pla de mobilitat, apostant per la sostenibilitat, la comoditat real de tots els seus veïns i la justícia social”. González assegurava que el futur de Cerdanyola no l’escriurà mai el PSC en solitari: “Ni volem ni ho podem fer. El futur d’aquesta ciutat es construeix amb l’aportació de tots aquells que vulguin sumar la seva voluntat al model de ciutat que la gent ens exigeix”. Per als socialistes la línia vermella són els insults, les faltes de respecte, la crispació i els crits. “Qui ho faci no té res a fer amb el nostre partit”, recordava González, que anunciava que treballaran durant els propers quatre anys, deixant-se la pell cada dia per aconseguir portar la nostra ciutat un pas més enllà. “I ho fem contents i contentes de l´equip que avui es conforma com el nou govern. Persones treballadores, honestes, bona gent predisposada per iniciar aquest camí”, afegia el portaveu socialista, que remarcava que “governar cada dia aquesta ciutat és dels reptes més apassionants que podem viure per a molts”.

Albert Turon: “Un ajuntament ha de ser molt més que una gestoria o un gabinet de màrqueting”

“Encarem aquesta mandat amb humilitat, responsabilitat i la mateixa passió per millorar la ciutat que ens ha portat a posar-nos al servei de la societat”, assegurava Albert Turon (ERC).  “Avui comença un mandat que podria semblar una bassa d’oli pel govern, però el passat mandat també van poder governar amb comoditat i no es van ni començar els gran canvis estructurals que ara ja són urgents”, afegia el portaveu republicà. Per a ERC, un ajuntament “ha de ser molt més que una gestoria o un gabinet de màrqueting”. Turon destacava que el nou govern municipal ho té tot “per fer realitat les transformacions que la ciutat necessita” i també compta amb la mà estesa d’ERC: “Les condicions són que la voluntat de treball sigui sincera, que incorporin les propostes d’Esquerra allà on puguin millorar els projectes i que es treballin els principals temes de ciutat, no només els que els interessi compartir perquè són conflictius o tenen cost electoral”. ERC proposa “obrir un camí que dignifiqui la política local i sigui útil a totes les persones a qui tenim l’honor de representar i la responsabilitat de servir”. En aquest sentit, ERC afirma que serà útil fiscalitzant l’acció de govern i aportant les seves propostes i capacitat de treball per encarar els reptes que haurem d’enfrontar a Cerdanyola i a Catalunya.

Ivan González (Guanyem): “Una majoria absoluta de Guanyem seria la millor manera de garantir que en aquesta ciutat es fessin polítiques a favor de les majories”.

Per a Guanyem Cerdanyola “el camí transitat amb fermesa” i que els ha portat fins on són avui,” ha estat el de la lluita per la justícia social, la llibertat i la dignitat de la classe treballadora” de Cerdanyola. “A nosaltres el que no ens agrada és que vostè tingui majoria absoluta, a nosaltres ens encantaria tenir-la perquè estem convençuts que una majoria absoluta de Guanyem Cerdanyola seria la millor manera de garantir que en aquesta ciutat es fessin polítiques a favor de les majories”, reconeixia Iván González (Guanyem). “Aquest és un dels nostres objectius i li garanteixo que treballarem per a aconseguir que la classe treballadora que ha confiat en vostè, confiï en nosaltres la pròxima vegada”, afegia abans recordar al govern que ja no té excuses. “Té 14 vots i només vostès seran els responsables de correspondre als milers de treballadors i treballadores que els han votat amb una política de justícia social i de garantia de drets i nosaltres tindrem la responsabilitat de reconèixer-ho si ho fan i de denunciar-ho si no”, remarcava.

Anabel Plans (PP): “Farem una oposició constructiva i estricta”

La portaveu del PP, Anabel Plans, anunciava que els populars faran una oposició constructiva i estricta. “Sabem que la majoria absoluta dóna llibertat absoluta al govern per elaborar les polítiques que vulguin, però això ens obliga a estar més atents i exigir més feina i compromís a l’equip de govern. No es poden permetre errors ni perdre oportunitats”, defensava. Plans també allargava la mà al nou govern: “Allà on l’equip de govern aposti per Cerdanyola de manera positiva, ens trobareu.Tot el que sigui baixar impostos, millorar l’estat de la via pública de Cerdanyola, millorar la seguretat de Cerdanyola, millorar la neteja de cerdanyola, ens trobareu, en cas contrari, ens tindreu al davant per treure targeta vermella i recriminar-los mala gestió. Si decideixen apostar per Cerdanyola i apliquen el sentit comú pensant en Cerdanyola, podrem seure a parlar i treballar per Cerdanyola”. Els populars aposten per més policia local, pel big data, per baixar els impostos, per fer una auditoria de l’Ajuntament, que es cuidi i es dediquin espai a les persones grans, que Cerdanyola sigui una ciutat amiga de les empreses, entre d’altres. Plans també anunciava que defensaran el desenvolupament del Túnel d’Horta, de la Plana del Castell i l’Hospital Ernest Lluch i l’avenç dels “grans projectes pendents que té Cerdanyola”.

Pedro Arco (En Comú Podem): “Treballarem per posar en marxa l’Ajuntament”

El portaveu d’En Comú Podem Cerdanyola, Pedro Arco, convidava l’alcalde a treballar per guanyar confiança: “Després de l’acord inicial signat el passat mandat no confiem en les coses que es signen sinó en els fets”.  Per a Arco, el passat mandat ha demostrat “la incapacitat per posar en marxa l’Ajuntament” i assegurava que el seu grup treballarà per posar en marxa l’Ajuntament: “Queden moltes coses per canviar, molts privilegis per superar  i cuidarem de la confiança i la força de la gent corrent  per fer possible tots aquests canvis”.

Joan Sánchez (Junts): “Com més suports obtingueu en cada punt que presenteu al ple, més representatius seran els avenços”

Des de Junts, el portaveu Joan Sánchez es mostrava de nou convençut que és “en entorns estables quan les ciutats prosperen”, però “aquesta estabilitat no s’ha aprofitat”. En aquesta línia, Sánchez demanava al nou govern municipal transparència, participació i cerca de consensos amb tota l’oposició: “Com més suports obtingueu en cada punt que presenteu al ple, més representatius seran els avenços. Cerdanyola i la seva gent s’ho mereixen”. Per a Sánchez, cal trobar noves fórmules de relacions amb les entitats. El portaveu de Junts també avançava a Cordón que tindrà tot seu suport en temes que van encetar el passat com l’Oficina de Promoció Empresarial, el Parc Arqueològic de Can Canaletes, la Taula d’Amiant o el Pla de Polígons. “Faci’ns corresponsables de les polítiques de l’Ajuntament perquè des de Junts volem que tirin endavant les que considerem justes i persuadir-los d’aquelles que vagin en direcció que creiem equivocades”, demanava Sánchez.

Óscar Conde (Vox): “Treballarem diàriament per solucionar els problemes reals del nostre municipi”

“Tinc la ferma determinació de ser un instrument al servei de Cerdanyola per potenciar allò que estigui bé i millorar, canviar o suprimir allò que no aporta més que una despesa innecesària o excesiva als ciutadans d’aquest municipi”, assegurava el portaveu de Vox, Óscar Conde, que destacava la necessitat d’acords en temes com la reobertura del CAP Fontetes en horaris molt més amplis, la construcció de l’hospital Ernest Lluch, la millora de la neteja i el manteniment dels carrers, posar fi a inseguretat i a l’ocupació, entre d’altres. “La nostra actuació municipal anirà en concordança amb el lema del nostre municipi, Facta non Verba, i treballarem diàriament per solucionar els problemes reals del nostre municipi”, anunciava.

Extrema dreta

Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR)  Cerdanyola-Ripollet convocava una assemblea oberta que coincidia amb la constitució del nou consistori amb l’objectiu de protestar contra la incorporació de Vox a l’Ajuntament de Cerdanyola. Des d’UCFR asseguren que no volen ni poden “restar indiferents davant aquest fet que amenaça la convivència”  i expliquen que volen “construir xarxa i pensar estratègies per fer front als discursos de l’extrema dreta que entra oficialment a l’Ajuntament de Cerdanyola de la mà d’un regidor de Vox”. Durant la campanya electoral, i a proposta de la UCFR, ERC, Guanyem, En Comú Podem i Junts van signar un pacte antifeixista que assenyalava Vox “com una anomalia del sistema democràtic”. En el seu parlament, Ivan González (Guanyem), destacava que a Cerdanyola, com en tants altres municipis, l’auge de l’extrema dreta s’ha concretat amb la seva entrada en el plenari. “Esperem que ara sí, el PSC se sumi al pacte antifeixista promogut per la UCFR”, desitjava el portaveu de Guanyem.

Els 25 regidors del nou consistori

Els 25 nous regidors

El nou consistori estarà format per 14 regidors del PSC (Carlos Cordón, Pepi Rivera, Javi Sánchez, Pilar Adell, David González, Sonia Rodríguez, Óscar Pons, Eulàlia Mimó, Jaume Folch, Andrea Borrego, Santi Moro, Conchi Martínez, Antonio Otero i Cristina Padilla), quatre d’ERC (Albert Turon, Isabel Cruz, Íñigo Enterria i Gemma Estopà) dos del PP (Anabel Plans i Álvaro Hernández), dos de Guanyem (Ivan González i Cristina Gallardo), un d’En Comú Podem (Pedro Arco), un de Junts (Joan Sánchez) i un de Vox (Óscar Conde).

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?