Carlos Cordón (PSC): “Volem que Cerdanyola sigui un espai d’oportunitats per viure, treballar i passar-ho bé”

WhatsApp Image 2023-05-25 at 09.05.36

L’actual alcalde es presenta a la reelecció mogut per la voluntat de servei públic i perquè és un enamorat de Cerdanyola i  de la seva gent. A més,  després de l’experiència dels últims quatre anys, està convençut que han fet molt i que els queda molt per fer

l Ara just fa quatre anys m’assegurava que volien governar Cerdanyola per recuperar-la per a tota la seva gent. Ho han aconseguit?

Crec que sí, que hem governat per a tothom. I sobretot estic convençut que hi ha una gran majoria que sent que hi ha un govern que treballa per a tothom i no només per a una part. I el que hem intentat en tot aquest temps és, més enllà d’afrontar totes les qüestions que havíem d’afrontar, estar al costat de la gent a tots els nivells. Crec que el que busca la ciutadania en un ajuntament és proximitat i tenir algú amb qui parlar quan té un problema. Després el problema es pot arreglar, més ràpid o més lent, però com a mínim que hi hagi  algú a l’altra banda.

l Va dir que quan arribés a l’alcaldia el primer que faria seria posar tot el programa electoral en un cronograma. Quines coses han quedat per fer?

Han quedat algunes coses per fer, però gran part de les coses que portàvem al programa les hem tirat endavant i també moltes més. I tot això tenint en compte que als sis mesos va arribar una pandèmia que ens va parar el calendari durant un any. Per exemple, el nou pavelló, que era com el gran projecte del mandat i que començarà aquest any, hauria d’haver començat fa un any. I com aquesta, més coses que sense la pandèmia haguessin començat un any abans. Ens ha faltat avançar més en alguns temes, però si mirem el programa de fa quatre anys, gran part està fet i també moltes altres coses que no pensàvem que podíem fer.

l El millor i el pitjor moment com a alcalde?

El pitjor moment és la pandèmia. Quan et diuen que has de començar a tancar equipaments públics, que la gent ha de marxar a casa seva… Crec que va ser el pitjor moment del mandat sense cap mena de dubte perquè la gent es moria. I perquè era una cosa que no coneixíem i per la qual no estàs preparat. El pitjor de tot és que morien persones i no es podien acomiadar de la seva gent.  I el millor… Sempre ho explico quan venen els infants de Primària: quan som conscients que hem aconseguit millorar la vida d’una persona o un col·lectiu amb una actuació, per petita que sigui. El millor per a mi és quan algú està millor que abans gràcies a una actuació o a una iniciativa que hem portat a terme.

l El 28-M la ciutadania posarà nota a la seva gestió. Quins resultats esperen?

Hem treballat des del primer dia de la mateixa forma, deixant el millor de nosaltres, donant explicacions i fent tot el que crèiem que havíem de fer. I així ho seguirem fent fins al darrer dia del mandat. Esperem que després de tot el que hem fet, després de portar una estabilitat a la ciutat, un projecte de futur, de posar solucions i no tants problemes, d’haver contribuït a aquest clima de pau social que hi ha a la ciutat… Ens agradaria molt continuar perquè hi ha moltíssimes coses per fer i no volem parar ara. Però no m’atreveixo a dir res més.

Un dels possibles escenaris del 28-M és  la possible entrada de l’extrema dreta al consistori. Què significaria això?

Sumar extrems al plenari seria una molt mala notícia per a la ciutat. Els extrems no són mai bons. Em farà molta pena.

l És una línia vermella per a un possible pacte postelectoral?

Jo no vull tenir res a veure amb cap extrem.

l La seva llista electoral amb la incorporació de tres persones que han estat regidors d’altres formacions va aixecar polèmica. Què va motivar aquestes incorporacions?

El projecte que jo encapçalo no representa unes sigles només, té l’objectiu de representar el màxim possible el que és la ciutat. Aquesta llista té la voluntat d’anar encara més lluny, de ser encara més plural i transversal. I mentre tingui la possibilitat de fer llistes ho continuaré fent així. El nostre projecte municipalista té un partit darrere, uns ideals, uns principis i una història, però també volem representar la major part de la ciutadania perquè creiem que és la millor forma de poder fer coses per la ciutat. És una gran llista i un equip amb molta il·lusió, molta predisposició i moltes ganes de treballar. Estic molt content d’haver aconseguit un objectiu que tenia, que era fer que la llista encara fos més transversal i més representativa  de la ciutat.

l Per al PSC part del futur de Cerdanyola passa pel Parc de l’Alba. I per la resta de la ciutat, quins projectes tenen?

Per a nosaltres la prioritat bàsica és el manteniment i la neteja de l’espai públic. També les persones són la  màxima prioritat. Seguirem treballant perquè ningú quedi enrere després de pandèmies, conseqüències de guerres i d’altres. I després hi ha molts projectes que tenen a veure amb l’espai públic i també amb temes culturals o esportius com el nou espai polivalent o el nou pavelló del riu Sec. La ciutat ha de seguir potenciant un espai públic que és de tots perquè sigui un espai amable on puguem fer-hi vida. I sobretot, fer que Cerdanyola sigui un espai d’oportunitats per viure, treballar i passar-ho bé. Això històricament, ha estat problemàtic. Aquestes són les tres condicions que hauria de complir la ciutat i per les quals treballem perquè sigui un espai d’oportunitats i que aquestes oportunitats reverteixin en una millor de la qualitat de vida.

l L’habitatge continua sent un dels grans problemes de Cerdanyola. Què proposen?

Per a nosaltres el Parc de l’Alba és la solució als problemes històrics de Cerdanyola. Creiem que és l’oportunitat històrica que té la ciutat de poder créixer bé i que hi hagi una oferta d’habitatge adequada al que és la nostra ciutat i sobretot que la gent jove deixi de marxar i la deixem d’expulsar. Per això estem treballant conjuntament de la mà de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de tenir un nou espai de la ciutat que, a més d’habitatges i empreses, es basi en l’economia del coneixement. Aquest és el nostre gran projecte de ciutat.

l No ha parat de repetir que Cerdanyola ha recuperat durant aquests 4 anys l’estabilitat política i també l’autoestima. És el que més valora de tot allò que han fet?

És una de les coses que més valoro. Si deixem de banda la primera època de la democràcia, des de llavors portem més de 20 anys amb governs diferents cada 4 o 6 anys. Això mata qualsevol ciutat, amb el que costa fer tot a l’administració. Cerdanyola segurament té molts problemes, però per a mi el principal és que no ha tingut la continuïtat d’un projecte. I això vol dir que els projectes que ha tingut en els darrers 20 anys no han agradat. Hem de ser clars, si la gent no ha estat capaç de donar dos mandats seguits a un govern vol dir que alguna cosa ha fallat. Volem ser el primer govern després de la primera etapa democràtica que estigui com a mínim dos mandats seguits i que permeti tirar endavant projectes estratègics de la ciutat. Una ciutat que torna a començar de zero cada quatre anys és una ciutat condemnada al fracàs en relació a projectes estratègics i de futur.

l I parlant de projectes de futur, quan serà una realitat la nova zona de Santa Teresa?

Ara per fi s’ha fet l’enderroc de la part que faltava al costat de l’estació. Santa Teresa és un dels temes que més he perseguit perquè hi ha moltes administracions implicades. En setmanes començaran les obres del que han de ser els habitatges, les places noves… tot aquell espai serà un espai molt maco de Cerdanyola. Hi ha moltes coses que han de passar per aquella zona. Són coses que costen i caminen a poc a poc, però que caminen de forma ferma. Estic convençut que ja s’estan veient coses, però es veuran moltes més aquest any.

l Com continuarà el projecte ‘Cerdanyola, ciutat del coneixement’?

El projecte continua de la forma més important amb Ca n’Altimira. Un espai abandonat que aquest govern ha començat a recuperar. Ca n’Altimira serà la seu de la ciutat del Coneixement. Allà la gent podrà ser conscient del que té la ciutat i podrà participar de polítiques públiques que tinguin a veure amb l’economia del coneixement i amb les polítiques que s’hagin de fer a la ciutat.  També serà com un centre cívic 2.0, adaptat als nous temps. D’altra banda, hem de seguir treballant amb la marca perquè generi aquest sentiment de pertinença que al final és el que ha de generar una marca. Que la gent sàpiga on viu i que s’ho faci seu i que s’ho cregui i que això li generi orgull. Al final aquest orgull fa que també la gent estigui en un ambient molt més procliu a que passin coses positives. Crec que hem posat unes bases molt sòlides perquè aquesta ciutat de veritat es cregui el que és i el que té. Hem portat el nom de la ciutat a una pila de ciutats del món i hem estat nominats a uns premis. Estem fent coses i estem explicant la ciutat a molts llocs quan potser abans no s’explicava o potser només ens interessava parlar de Cerdanyola sobre temes negatius. Està molt bé que la gent es queixi de coses i que s’intentin arreglar, però crec que Cerdanyola té moltes altres coses i si ens posem en positiu segurament vindran més coses positives.

El qüestionari

Un lloc de Cerdanyola: Collserola.

Un moment: El naixement de les meves filles.

Un referent: Ernest Lluch.

Una pel·lícula: La vida es bella

Una sèrie: Modern Family

Una cançó:  Mi gran noche de Rafael.

Un somni: Des de ben petit i fins a l’adolescència el meu somni era formar una família i l’he fet realitat. I ara el meu somni és seguir vivint aquest somni, continuar tenint la família que tinc.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?