Carlos Cordón: Candidat a l’alcaldia del PSC
ENTREVISTA ELECTORAL CARLOS CORDON

f6734d3b41eb0d3fb0f1e952e057ffea

“Volem governar Cerdanyola per poder-la recuperar per a tota la seva gent”

Té 34 anys, és arquitecte de professió i actual regidor del PSC a l’Ajuntament. Sempre diu que se sent molt afortunat de poder viure, treballar i somiar a Cerdanyola. Amb l’objectiu de defensar-la i millorar la vida de la seva gent, va decidir fer un pas endavant i ser el candidat socialista a l’alcaldia

’alcaldable socialista tria la C de Cerdanyola per fer-se la foto. Un podria pensar que ho fa perquè és la inicial del seu nom i del seu cognom, però les seves motivacions són ben diferents: “A més de ser la C de Companys, per a mi sobretot és la C de Cerdanyola i segurament és el símbol on més s’identifica la gent amb la pròpia ciutat”. I assegura que el PSC vol recuperar l’orgull de pertànyer a Cerdanyola. “I la C representa molt bé aquest fet”, afegeix.

 • Pare, arquitecte i candidat socialista a l’alcaldia de Cerdanyola. Ciutat on viu, treballa i somnia. Així es defineix a les xarxes socials. Falta alguna cosa?
  No, és una definició molt correcta. De petit sempre somiava amb formar una família i en ser arquitecte. Mentre els meus companys de classe dibuixaven paisatges, jo sempre dibuixava cases. M’imaginava espais on la gent fos feliç.He fet realitat el somni de ser arquitecte i de formar una família. Tinc una dona meravellosa i tenim el privilegi de tenir una filla increïble. La meva passió per a l’arquitectura i la gent també em va portar a tenir moltes inquietuds polítiques a nivell municipal. Entre el meu avi i un amic de la infància, el Javi Montes, vaig acabar entrant en política. I fins ara.
 • Al 2017 l’assemblea del PSC de Cerdanyola el va escollir primer secretari imposant-se per cinc vots a Marc Mellado. No ha estat fàcil el camí per arribar a ser alcaldable del PSC?
  Va començar sent un camí molt difícil, tots coneixem les dinàmiques internes dels partits. Però va ser un procés exemplar tant per la meva banda com per la del Marc. Mai s’havien fet unes primàries tan participades a Cerdanyola. Va ser històric i vam tenir la sort de guanyar. Des de llavors hem anat integrant totes les sensibilitats al projecte, fent-lo encara més ric i preparat per aquest gran repte. Crec que està generant molta il·lusió donada la situació que té actualment la ciutat.
 • Què valora més del llegat que han deixat els alcaldes socialistes?
  La ciutat actual és com és gràcies als alcaldes socialistes. Segurament haurem comès molts errors, però no recordo cap gran inversió de la ciutat que no fos d’un alcalde socialista.
 • El seu lema és ‘Recupera Cerdanyola’. Per què?
  El lema va sorgir fa temps després que molta gent no parés de dir que Cerdanyola està més deixada que mai. És una frase que ens deien moltes persones. I el verb recuperar té molt significat en aquest sentit. S’han de recuperar moltes coses: l’espai públic, les inversions, els equipaments, les relacions amb la gent i el funcionament de l’Ajuntament. Quan va sorgir ens va agradar moltíssim, a més és bilingüe. I no vol dir que la vulguem recuperar per a nosaltres, sinó que és un missatge adreçat a la gent, amb el nostre logotip -nosaltres no renunciem a les nostres sigles ni hem canviat de partit- i un candidat.
 • Vull una Cerdanyola de referència que construeixi el seu futur des de la igualtat i la justícia social, el consens i la transversalitat. Segurament una gran majoria política ho compartiria. Però com es concreta?
  Pel que ha passat aquest mandat no crec que molta gent ho comparteixi. La igualtat i la justícia social són els valors que defineixen el nostre partit. Sempre hem posat per davant a les persones. I el consens i la transversalitat són encara més importants en el context en el qual ens trobem. En aquest mandat no hem tingut consens ni transversalitat i n’hem patit les conseqüències. Vull recordar que tenim un alcalde fruit d’un pacte que només servia per tenir un alcalde independentista i que no tenia res a veure amb Cerdanyola. La prova han estat aquests quatre anys: ni un pressupost ni un pla d’inversions i quatre governs diferents. El futur es basa en la transversalitat i no en la política de blocs. Només des del consens d’una gran majoria de forces polítiques construirem aquesta Cerdanyola que volem nosaltres.
 • Sempre és molt correcte i parla de consens i diàleg. Hi ha alguna cosa que el faci enfadar?
  Les coses importants de la vida avancen amb molta feina i molt consens. Em posa molt nerviós la gent que no va en aquesta línia, sinó que intenta torpedinar les accions polítiques, que intenta que els consensos no arribin i que genera tensions. Sóc una persona molt moderada i molt treballadora i vull posar el meu granet de sorra perquè aquest proper mandat, amb la confiança que ens doni la ciutadania, això es traslladi a l’acció política després de quatre anys d’invents, de tensió i de crispació.
 • Presenta una llista renovada, però conserva algun pes pesat. Voldria haver tret més pes de la motxilla?
  És la llista que jo volia. Històricament pel que m’han dit sempre hi han hagut pressions i llistes que no les feia directament només el candidat sinó en col·laboració amb altra gent. He tingut la sort que després de les primàries que van marcar el futur de l’agrupació ningú més es va presentar com a candidat a l’alcaldia. Aquest any he pogut fer el projecte que he volgut, acompanyat de tota la gent que he volgut que m’acompanyés i que m’ha volgut acompanyar. T’ho dic sincerament: he fet la llista que he volgut, la que creia millor per a l’agrupació i per a la ciutat. És cert que segueixen el Víctor i l’Eulàlia, que van formar part del darrer govern socialista, però en general és una llista renovada i preparada, no hi ha ningú que sigui per omplir, hi ha gent de tots els barris i de diferents edats. Estic molt satisfet de la llista que tinc.
 • La negativa d’ERC a investir senador Iceta afectarà als possibles pactes posteriors al 26-M? La porta del PSC està oberta per a tothom?
  Segurament tindrà conseqüències en la política estatal i catalana, però sempre he dit que Cerdanyola s’ha de fer des de Cerdanyola i res de fora de la ciutat ha de limitar els pactes electorals. En base als resultats, pactarem amb aquells que posin Cerdanyola en primer lloc. Aquesta és la nostra única línia vermella.
 • Es planteja governar en minoria?
  Tots els escenaris han d’estar oberts. Estic convençut que si hi ha una majoria d’aquells que consideren que hi ha coses de fora de Cerdanyola que són més importants es farà i nosaltres tornarem a estar a l’oposició. Per tant, volem tenir un gran resultat i que aquesta confiança majoritària permeti que no hi hagi cap altra alternativa que no passi per nosaltres.
  l Ha dit que vol sumar a tota la ciutat oferint honestedat i capacitat de treball. No sembla un objectiu fàcil si tenim en compte aquest mandat.
  Aquest mandat ens ha servit a tots. Als que van donar un xec en blanc a Escolà només per tenir un alcalde independentista i fer fora al PSC i als que hem estat a l’oposició. A nosaltres en un principi se’ns va obviar. La reunió després de la eleccions amb l’equip de CxC va durar dos minuts on ens van dir que no volien fer res amb nosaltres perquè la ciutadania havia votat fer-nos fora de l’Ajuntament. Que no ens demanin responsabilitat de tot el que ha passat. Fa dos anys vam intentar fer moció de censura i vam treballar molt bé amb PP i CiU, però de la qual Cs i ERC es van despenjar en el primer moment perquè veien que hi havia opcions de treure al pitjor alcalde de la democràcia. Hem estat en el temes importants de ciutat com la solució de Cerdanyola Aparca i hem estat molt crítics amb tots els temes en els quals no estàvem d’acord. En aquest mandat hi ha moltes responsabilitats, no crec que el PSC sigui dels que en té més. ICV-EuiA, ERC, CiU van donar un xec en blanc a l’alcalde i la gent els hi haurà de preguntar a ells com és possible que no hagin arribat a cap acord d’estabilitat en quatre anys.

  Tafanejant per la seva biografia trobo que va practicar karate. Suposo que va aprendre uns valors. Els ha posat en pràctica a la política?
  M’ha ajudat en la meva vida, vaig fer karate durant 20 anys, sóc cinturó negre i vaig arribar a l’alta competició. Sempre recordo la meva relació amb Santiago Bayo, va ser un mestre i com un pare per a mi. El karate em va marcar, em va donar equilibri, capacitat de veure les coses en perspectiva i aquesta capacitat de treball infinit que també m’han ensenyat els meus pares. La meva personalitat és fruit de la meva família, del meu pas pel col·legi Montserrat, dels meus professors, de Santiago Bayo i de tots els meus amics i familiars.

 • Pensa que la seva joventut pot tirar enrere els votants?
  Crec que no. Al final la gent busca persones en qui confiar i que creguin que poden solucionar els problemes que té la ciutat. Jo crec que ofereixo la imatge d’una persona preparada i que s’envolta d’un bon equip. En el nostre cartell i projecte hi ha molt més que una edat.
 • Si arriba a l’alcaldia, serà el batlle més jove que hagi tingut Cerdanyola. Què és el primer que farà?
  Sóc una persona molt metòdica i organitzada. Agafaré el nostre programa electoral, ho encabiré tot en un cronograma i posaré a treballar els equips. El segon que faré serà sortir de l’Ajuntament per estar al carrer. Vull ser el primer dels agents cívics, vull ser un alcalde proper i estar a peu de carrer amb els problemes reals de la gent.

 El qüestionari 

 • A qui votaria si no fos el candidat i el seu partit no existís?
  Si el Partit Socialista no existís, em sentiria molt orfe políticament parlant. Acabaria bucant una força d’esquerres i progressista que intentés representar la transversalitat i el consens fugint de sectarismes i posicions extremes, sempre i quan el programa i la candidatura fossin adequats a la elecció concreta. Si no el trobés, votaria en blanc.
 • Quina creu que serà la sorpresa i la gran patacada de les eleccions?
  Espero que el PSC pugui ser la gran sorpresa la nit electoral per un gran resultat. No li desitjo a ningú cap patacada però aquest mandat ha estat un desastre, en molts sentits i amb diversos responsables, i espero que la ciutadania hagi pogut prendre nota.
 • Si finalment no és alcalde…
  Si no aconseguim l’objectiu de governar Cerdanyola per a poder-la recuperar per a tota la seva gent, farem oposició responsable i, en el meu cas, seguiré fent política local i treballant d’arquitecte com fins ara, les meves dues passions.
 • El millor i el pitjor que ha fet el govern durant el mandat.
  Només puc dir el que no havia sentit mai i porto escoltant de molta gent l’any que portem de campanya permanent: “la ciutat està més deixada que mai”.
 • Què creu que li suscita a la gent la paraula Cerdanyola?
  On visc, treballo i somio. Estimo Cerdanyola i res em faria més feliç que poder contribuir en el seu progrés i en la millora del benestar de la seva gent. Per la gent, una oportunitat ara mateix molt desaprofitada.

Núria Ferrer

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?