Cap de setmana gran del sardanisme: 48è Aplec de la Sardana

WhatsApp Image 2023-03-11 at 09.01.44

Cap de setmana de festa gran de la sardana a Cerdanyola. Després que l’any passat la situació sanitària impedís la seva celebració, enguany tindrà lloc el 48è Aplec de la Sardana amb el seu format habitual.

El 13 de març a partir de les 16.30 h al Pavelló Municipal Can Xarau – Paco Arpide acollirà el 48è Aplec de la Sardana amb les cobles Sant Jordi, Marinada i Jovenívola de Sabadell. “Estem molt il·lusionats, portem temps preparant l’Aplec amb molt optimisme i això es traslladarà a les peces que s’interpretaran”, apuntava el president de l’Agrupació Cultural Sardanista, Hèctor Fornés. Així, s’oferirà un programa molt ballador, que combina tradició i modernitat. Com cada aplec, es farà el concurs de colles improvisades.

Concert amb l’Orquestra Selvatana

Un dia abans, el dissabte 12 (19  hores, teatre Ateneu), l’Orquestra Selvatana oferirà el tradicional concert previ a l’Aplec. A la  primera part la formació primera presentarà música de tot el món, adaptada per cobla i veu, des de música clàssica, òperes, obres d’instruments solistes, musicals de Broadway, música de Walt Disney o Leonard Cohen. A la segona oferirà exclusivament música de casa nostra com sardanes, havaneres o cançó d’autor. ”Abans de la pandèmia vam decidir canviar l’Orquestra Montgrins per la Selvatana i com vam quedar molt contents, tornem a repetir. És una formació de qualitat i amb qualitat”, explicava Fornès. Les entrades tindran un preu de 6 euros per a persones sòcies i 12 euros per al públic en general. Es vendran a l’avançada el divendres 11 de març de 18 a 20 h i el dissabte 12 de març, de 17 a 19 h, a l’Ateneu.

Per al regidor de Cultura, Oscar Pons, l’Aplec és la festa major del sardanisme cerdanyolenc: “És la culminació d’un treball que es du a terme durant tot l’any, organitzant cursos per aprendre a ballar sardanes, participant en les activitats culturals de la ciutat i sempre a punt pel que faci falta. Una actitud que com a regidor de Cultura agraeixo de tot cor”.

RESSORGIMENT DEL SARDANISME

Després de l’aturada per la covid-19, des de l’entitat asseguren que hi hagut un ressorgiment del sardanisme: “Hem incrementat el nombre de socis i també d’assistents als cursets”. Per aquest motiu esperen una bona i acollida dels sardanistes de Cerdanyola del Vallès i d’arreu a l’Aplec.

CURSETS

Actualment els cursets per aprendre a ballar sardanes es fan a l’Ateneu i al gimnàs de l’Institut Banús. A més, l’Agrupació Cultural Sardanista té l’objectiu d’organitzar una activitat al mes.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?