Campanya d’accions solidàries de suport a les víctimes del conflicte a Ucraïna

assemblea_campanya_suport_ucraina_3_noti

El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat, amb el suport de l’Ajuntament, va organitzar dues assembles participatives per tpresentar la campanya d’accions solidàries en suport a la població afectada pel conflicte a Ucraïna

“La finalitat d’aquesta  campanya impulsada pel Consell de Cooperació i Solidaritat és doble. D’una banda recaptar fons per cobrir les necessitats de la població a Ucraïna i d’altra, sensibilitzar a la població envers la cultura de la pau”, destacava la primera tinent d’alcaldia, Pepi Rivera. Cristina Real (Mans Unides) i Júlia Ojeda (Fundació Roser de Maig), com a representants del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat, han explicat el funcionament de la campanya i han fet una crida a les entitats a participar-hi. Pel que fa a la sensibilització envers la cultura de la pau, totes dues han coincidit que “és important que les entitats actuïn com a agents  i transmissors de pau”.

Les entitats que vulguin organitzar una activitat solidària en el marc de la campanya, han de comunicar-ho aquí. Tant l’Ajuntament com les entitats del consell faran difusió de l’activitat a través dels seus mitjans. A les assemblees també es va acordar que les entitats organitzadores s’han de fer càrrec de fer la donació dels fons recaptats. El Programa Municipal de Cooperació canalitzarà les consultes sobre la campanya a través del correu cooperacio@cerdanyola.cat

A més de la presentació de la campanya, les dues assembles han comptat amb la participació de la Universitat Internacional de la Pau, Càritas i Creu Roja.

Les intervencions de les persones representants de les ONGs van posar de relleu la importància de mantenir una postura pacifista  i van denunciar les fòbies que poden sortir arrel del conflicte com ara la russofòbia. Així mateix van compartir que la via més segura i eficaç per donar suport a la població afectada és fer donacions econòmiques a entitats especialitzades que treballen sobre terreny. També van manifestar que la resposta de suport i de rebuig al conflicte que s’està donant a aquest tant per part de governs com de la ciutadania hauria de ser la resposta que es doni a tots els conflictes i catàstrofes que es produeixen a arreu del món.

Què puc fer?

  • Participar i col·laborar en les activitats suggerides per les diferents entitats del municipi entorn aquesta situació d’emergència.
  • Organitzar activitats. Si ets una entitat i organitzes una activitat solidària, cal que emplenis aquest formulari. Les activitats proposades es publicaran a l’apartat de l’agenda web de l’ajuntament i a www.cerdanyola.cat/ucraina
    Les entitats s’han de fer càrrec de fer la donació dels fons recaptats a través de les seves accions solidàries
  • Aportar donacions econòmiques. El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat recomana fer les donacions tant públiques com privades als números de compte que ha habilitat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531 / Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?