Cambray desmenteix les declaracions d’Illa a Cerdanyola

42581

La portaveu d’ERC a Cerdanyola, Helena Solà, va tractar amb el conseller sobre problemàtiques específiques de Cerdanyola com la segregació escolar o la baixa natalitat. El conseller d’Educació, Josep G. Cambray, va desmentir categòricament i amb dades a la mà, les declaracions que va fer el cap de l’oposició, Salvador Illa, amb motiu de l’inici del curs escolar a Cerdanyola. L’exministre parlava de 20.000 persones que no s’havien pogut matricular als estudis de formació professional quan aquesta xifra es limita a 618 alumnes, que encara són a temps a escollir una de les 1.902 places vacants. “Totes les persones que van sol·licitar una plaça d’un cicle formatiu de grau mitjà dins el termini, han pogut obtenir una plaça d’aquesta etapa educativa. Cap d’ells es quedarà sense. Amb el procés de matrícula extraordinari encara obert, més de 34.300 persones s’han matriculat en cicles d’FP de grau mitjà”, defensen des d’ERC.

A més de les 1.902 vacants en diversos centres a les quals podran optar, el conseller d’Educació ha anunciat la concertació amb caràcter extraordinari de 5 grups més del cicle formatiu de Cures d’Auxiliar d’Infermeries en centres concertats on hi podran accedir amb les mateixes condicions que als centres públics. Finalment, hi ha l’opció ja anunciada fa unes setmanes de facilitar l’accés a aquests ensenyaments més demanats a través de l’Institut Obert de Catalunya de forma telemàtica, si no opten per l’accés a places presencials d’altres ensenyaments. Pel que fa al grau superior, de les 13.794 persones que havien participat al procés ordinari de preinscripció i s’havien quedat sense plaça, 705 no tenen plaça en allò que havien demanat. Aquestes persones també se’ls contactarà des del Departament d’Educació i rebran una atenció personalitzada per intentar reubicar-les en les 2.029 vacants existents a dia d’avui. De cara al proper curs 2022-2023, el conseller d’Educació ha anunciat que s’introduiran nous canvis en el procés de preinscripció i matrícula de l’FP. Entre d’altres, es posaran nous criteris d’accés per garantir que tot l’alumnat de 4rt d’ESO tingui una plaça dins una de les 24 famílies professionals de grau mitjà que l’aspirant hagi escollit. S’introduiran canvis al procés de preinscripció i matriculació d’aquests ensenyaments i s’avançarà el procés al mes de març.

En la reunió, Solà va poder parlar amb el conseller Cambray d’altres aspectes “certament preocupants relacionats amb l’educació a Cerdanyola com ara la segregació escolar o la baixada de la natalitat que repercuteix directament a les escoles de la ciutat”. Ambdues parts van emplaçar-se a seguir treballant per intercanviar informació i propostes amb l’objectiu de millorar l’educació a Cerdanyola.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?