Cafè amb lletres virtual amb l’autora Premi de Literatura de la UE

69cbbe0c74b3fb8c3ddf875335c22909

La catalana Irene Solà era guardonada a principis de setmana amb un dels premis que atorga la Unió Europea als joves talents literaris amb ‘Canto jo i la muntanya balla’ i avui (19 hores) serà la protagonista del Cafè amb Lletres virtual. Solà, que competia amb altres tres finalistes per Espanya, es converteix en la primera novel·lista en català en endur-se aquest reconeixement. Irene Solà i el seu llibre Canto jo i la muntanya balla (Anagrama, 2019) visitaran el Cafè amb Lletres d’una forma virtual i conversant amb la periodista i guionista Anna Guitart. Seguint el format del la sessió d’abril, el Cafè amb Lletres es tornarà a celebrar online i es podrà seguir al perfil d’Instragam de l’Ajuntament de Cerdanyola.

La jove escriptora osonenca presentarà la seva darrera obra, una novel·la on la natura i la muntanya són personatges principals i els homes sembla que tan sols hi passen. A Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló, als Pirineus. Una zona d’alta muntanya i de frontera que, més enllà de la llegenda, conserva la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme. 

Al gener d’aquest any també va guanyar el Premi Cálamo 2019 en la categoria ‘Otra Mirada’. Abans, al 2019 va ser distingida amb el 4t premi Llibres Anagrama de Novel·la i també va guanyar el Premi Núvol 2019 en la categoria de Punt de Llibre.

Qui és Irene Solà?

Irene Solà (Malla, 1990) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i té un Màster en Literatura, Cinema i Cultura Visual per la Universitat de Sussex . El seu llibre de poemes Bèstia (Galerada, 2012) va rebre el Premi de Poesia Amadeu Oller i ha estat traduït a l’anglès (Shearsman Books, 2017). La seva primera novel·la, Els dics, va guanyar el Premi Documenta 2017 (L’Altra Editorial).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?