Cadires i una acció tèxtil protagonitzen l’acte central del 25-N

WhatsApp Image 2022-11-24 at 18.50.15

Cerdanyola se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes amb un programa d’activitats coordinat des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ en col·laboració amb les entitats de l’àmbit.

Acte central

Les cadires tornaran a ser l’emblema el 25 de novembre, Dia Internacional Contra les Violències Masclistes. L’Acte Central contempla una cadira per cada dona assassinada per violència masclista aquest any a Espanya. Aquest acte, que es durà a terme el divendres 25 de novembre al matí i a la plaça Francesc Layret, també inclourà la lectura del Manifest del 25N, la interpretació de la cançó Una Puerta violeta de Rozalén per part de l’Escola Municipal de Música Aulos i una performance per reflexionar sobre les violències masclistes a càrrec de l’alumnat de l’Institut Banús. La matinal finalitzarà amb la confecció d’un Mural participatiu amb el motiu ‘la violència de gènere és transversal’ i confeccionat amb petites pancartes on s’exposaran situacions viscudes o observades sobre la violència de gènere.

Una acció tèxtil reivindicativa de Cerdanyola Educació Feminista

El divendres a la tarda, Cerdanyola Educació Feminista, organitzarà l’acció tèxtil reivindicativa Ens volem vives i també una Concentració Feminista contra les violències masclistes. “Amb motiu del 25-N volem reivindicar uns carrers lliures de violència on les persones podem estar segures. Per fer-ho utilitzarem una eina que ha estat arrelada al treball de les dones al llarg dels segles, i que també ha estat desprestigiada i infravalorada; el treball tèxtil”, apunta el col·lectiu, que s’assegura que d’aquesta manera fa una doble reivindicació: “Per una banda reclamarem els nostres drets a l’espai públic i per l’altra revaloritzarem el tèxtil com a llenguatge”. Des de l’entitat conviden a unir-se a la seva lluita i ajudar a fer visible la seva demanda: carrers lliures de violència masclista i dignes per a totes les persones. “Cadascuna pot fer algun acte tèxtil al carrer, ja sigui a un lloc que vosaltres valoreu com a insegur, o un indret on heu patit algun tipus de violencia masclista, o simplement un lloc, al vostre barri o per on passeu habitualment, on penseu o us vingui de gust que es visibilitzi aquesta crida”, expliquen. Es tracta de fer una intervenció tèxtil de la mida que volgueu i en el format i forma que es desitji, ja sigui envoltant un arbre de ganxet, tot enganxant uns fils a una barana, penjant un tros de tela a una paret o altres. L’únic requisit serà que aquest material sigui de color lila i sigui tèxtil  i que, si voleu, afegiu el hashtag #teiximfuturvioleta o la frase ‘Juntes teixim una ciutat segura’, tant a l’obra mateixa que feu o li feu una foto i la pengeu amb aquest hashtag o les xarxes socials. Així, el divendres 25 de novembre proposen trobar-se a la Plaça Francesc Layret a partir de les 17.30h i finalitzar l’acció tot realitzant un mural conjunt amb la frase ‘Ens volem vives’ guarnida per totes nosaltres amb teixits liles. A continuació, a les 18.30h, convoquen una concentració contra les violències masclistes amb lectura declaració Cerdanyola Educació Feminista, Micro Obert  i accions artístiques a càrrec de Passi-ho bé Teatre i Alexia Vázquez. La trobada es tancarà a les 19.15 hores amb una  posada d’espelmes en cercle acompanyada de la versió del poema  ‘Cançó de fer camí’ de Maria Mercè Marçal musicada per Gemma Humet, Borja Penalba i Mireia Vives.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?