Ca n’Oliver participa a les Jornades Europees d’Arqueologia

IMG-20220603-WA0019(1)

Els dies 17, 18 i 19 de juny de 2022 se celebraran les Jornades Europees d’Arqueologia (JEA), a través de diverses propostes d’activitats relacionades amb el món de l’arqueologia i destinades a tots els públics. Aquests tres dies, el Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver proposen Jornades de Portes Obertes i una activitat per a conèixer de manera pràctica com treballen les persones arqueòlogues

A més, el 19 de juny (11.30h) es proposa l’activitat Del fragment a la peça en què les persones participants podran fer les tasques necessàries per estudiar el material ceràmic de la darrera campanya d’excavacions al jaciment de Ca n’Oliver. Les persones que hi participin –han de ser majors de 8 anys- podran rentar, siglar i classificar el material ceràmic de les darreres excavacions al jaciment de Ca n’Oliver.

D’on sorgeixen?

Les Jornades Nacionals d’Arqueologia a França, dirigides pel INRAP i sota l’empara del Ministeri de Cultura, mobilitzen a tota la comunitat arqueològica a França des de fa més de deu anys. Tots els protagonistes de l’arqueologia s’associen per a fer descobrir al públic més ampli possible les riqueses i els secrets de la disciplina.

Les JNA es van ampliar a Europa el 2019 i divuit països van participar per primera, entre ells Espanya. El 2020, les Jornades Nacionals d’Arqueologia es converteixen en les Jornades Europees d’Arqueologia (JEA). L’any passat hi participaren 26 països europeus i es van fer més de 1.400 iniciatives exitoses a tot el continent. Es van proposar més de 830 iniciatives, que han estat la raó de l’èxit de les jornades.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?