Ca n’Oliver acull un recorregut pels 100 anys d’història de la Creu Roja

creuroja2

Objectes i fotografies repassen el centenari de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada al Museu de Ca n’Oliver fins al 30 de gener. La mostra ‘Creu Roja, Cent anys al teu costat’ inclou una llitera per traslladar malalts dels anys 20, la rèplica de la primera motocicleta de rescat de muntanya o l’acta de constitució de l’assemblea cerdanyolenca, l’11 de setembre de 1921. També es poden veure carnets de socis de diferents èpoques, uniformes, vehicles, instruments de la banda de música o fotografies.

Actualment l’assemblea comarcal té un 60% de dones i un 40% d’homes

“L’exposició conté molt menys material del possiblement cabria en una exposició d’aquest tipus, perquè durant 100 anys Creu Roja ha organitzat infinitat d’activitats”, explicava el president de l’assemblea comarcal de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, Santiago Morera, que posava en valor que Creu Roja és una de les poques entitats on al llarg d’aquest últim segle han pogut conviure i treballar junts homes i dones. Actualment l’assemblea comarcal -que compta amb 400 voluntaris i 3.000 socis- té un 60% de dones i un 40% d’homes.

“La Creu Roja és gent ajudant altres persones i això és motiu d’orgull”

La Creu Roja “està sempre present quan es necessita”, remarcava l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón. “La Creu Roja és gent ajudant altres persones i això és motiu d’orgull”, afegia. Per a l’alcalde de Ripollet, José Maria Osuna, l’efemèride permet celebrar haver assolit els 100 anys, un fet fruit de l’associacionisme que s’ha de viure amb alegria i passió. “També ens permet renovar els nostres compromisos per estar més preparats en un món cada cop més complex, incert i canviant”, apuntava Osuna.

Per la seva banda, el president de la Creu Roja de Catalunya, Josep Quitet, destacava que la Creu Roja ha estat ben present per afrontar la pandèmia de la COVID19. En un moment d’incertesa en el qual ningú sabia què passava, “allà estaven els voluntaris de la Creu Roja”, recordava Quitet. “Molt especialment els joves en situació d’alt risc, però també les persones de més edat, més vulnerables, que també han participat i han fet, per exemple, l’atenció telefònica, més important que mai”, explicava Quitet.

Després a Montcada i per últim a Ripollet

Després de passar per Cerdanyola, la mostra ‘Creu Roja, cent anys al teu costat’ es veurà al museu de Montcada i Reixac del 2 de febrer al 4 d’abril. I posteriorment es veurà al CIP Molí d’en Rata de Ripollet.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?