Ca n’Altimirà serà un equipament de gestió pública i la ciutadania definirà els seus usos

e88c403143ae0a81dde94b0909e552aa

Les conclusions de la primera fase del procés participatiu que determinarà els usos de Ca n’Altimira apunten que l’espai que ocupava abans la biblioteca ha de ser públic -amb una gestió pública amb presència municipal dins de la qual puguin col·laborar altres entitats en aspectes concrets- i tenir un ús adaptable i polifuncional però clarament identificable, segons avançava al ple el regidor de Participació, Maurici Jaumandreu. Aquesta primera fase per definir els límits del procés participatiu l’ha fet la Diputació de Barcelona a través de l’empresa Pla Estel i hi han participat l’equip de govern, els grups municipals que configuren el ple i amb els equips tècnics de l’Ajuntament. La segona fase, que s’hauria de dur a terme en un període de quatre a sis mesos, serà on la ciutadania participarà en la definició d’interessos i necessitats per construir el projecte d’equipament que les encabeixi.

OPORTUNITAT PER ORDENAR L’ENTORN I CONSERVAR EL VALOR DE L’EDIFICACIÓ
Ca n’Altimira és un equipament estratègic, el projecte ha de ser una oportunitat per ordenar l’entorn urbà i s’ha de comptar amb la conservació de l’edificació com a valor del projecte són altres de les conclusions de la primera fase. Els socialistes recordaven que aquest no és el primer procés participatiu que fa l’Ajuntament -es va fer a Cerdanyola 2000 i “amb recursos propis”, defensava el regidor del PSC, Francisco Ortiz- i que ells apostaven per fer de Ca n’Altimira un espai on petites empreses i emprenedors s’hi puguin ubicar. Una altra de les propostes que s’ha fet per al cèntric edifici és instal·lar-hi un citilab, una iniciativa defensada per MES. En aquest sentit, el regidor no adscrit de la formació, Jordi Miró, demanava al govern el calendari del procés i poder fer una visita a l’equipament. En canvi, per al PDECAT el procés participatiu de Ca n’Altimira és un “bolet” d’un govern que no té projecte ni ha estat capaç de presentar uns pressupostos participatius. “No estem en contra dels processos participatius, però creiem que el que s’hauria de fer és plantejar un procés participatiu per definir un pla estratègic de ciutat i a partir d’aquí veure quin paper juga Ca n’Altimira”, assegurava el portaveu Josep Grau. Una afirmació que no deixava indiferent al govern de Compromís: “Em sorprèn que es confongui la participació amb la falta de projecte de govern”, afirmava l’alcalde Carles Escolà.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?