Buenaño vol aplicar la recepta de García Albiol a Cerdanyola

c501a702ef05e90d163a1eeeb1633357

El líder del PP local Manuel Buenaño va arrencar els primers aplaudiments parlant, per primera vegada en públic, d’immigració: “aquí tampoc es construirà cap mesquita”, va clamar davant d’una sala plena a vessar de militants que es van acostar al Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) dissabte per celebrar l’acte de presentació de la candidatura popular. El candidat a l’alcaldia de Cerdanyola recuperava així les paraules del seu convidat, l’alcalde de Badalona Xavier García Albiol, que minuts abans i fent referència a la suposada mesquita que segons el diari ABC el govern del Marroc vol edificar a la seva ciutat havia volgut deixar clar que “una cosa es que es vulgui construir i una altra, que es faci mentre jo sigui alcalde”. Buenaño va donar les gràcies a García Albiol pel seu “exemple” polític i va assegurar que ell està disposat a aplicar a Cerdanyola la recepta amb què el seu company de partit ha canviat Badalona en quatre anys, en matèria d’incivisme, neteja i inseguretat. L’alcalde de Badalona, fidel al seu controvertit estil, va reiterar davant l’auditori del MAC que “Badalona és una ciutat molt més neta, en tots els aspectes, que fa quatre anys” negant qualsevol vinculació del comentari amb la població immigrada.

Una lluita ferma

L’alcalde de Badalona va situar la carrera de Buenaño en una “nova etapa” de la política municipal espanyola en què “només sobreviuran els polítics a qui no els tremoli la mà a l’hora de defensar les demandes dels veïns més enllà de si són políticament correctes o no” i li va demanar, personalment, a l’alcaldable de Cerdanyola que fos “valent” i actués “sense complexes” si sortia escollit. García Albiol, que té un bon record de l’actual eslògan de Buenaño “Reacciona!” que ell ja va utilitzar, va augurar uns resultats “espectaculars” a la secció cerdanyolenca del PP després de “36 anys de governs socialistes i comunistes”.

4 decrets en 100 dies

Manuel Buenaño es va comprometre, si és escollit alcalde, a signar quatre decrets en els primers 100 dies de mandat. Es tracta dels avantprojectes per convertir l’antiga Biblioteca de Ca n’Altimira en un Casal per a la Gent Gran; per cobrir un 90% del riu Sec en el seu tram central; per construir un nou pavelló multi usos amb pista d’atletisme a la Zona Esportiva Riu Sec i per recuperar l’ordenança de civisme que el govern PSC/ICV-EUiA no es va atrevir a aprovar aquesta legislatura. “A aquells que no vulguin respectar els drets de tots els ciutadans, els donarem canya amb una ordenança de civisme contundent”, va garantir Buenaño que va afegir també que incrementaria la plantilla de la Policia Local per frenar l’incivisme als barris com La Farigola. Una de les propostes que més aplaudiments va suscitar, però, va ser l’augment del pes del castellà a l’administració pública local. Seguint un altre cop la recepta de García Albiol, l’alcaldable popular va prometre la creació d’una web de transparència on es publiquin els sous dels regidors, i els ingressos i les despeses de l’Ajuntament.

Abaixar els impostos

En matèria econòmica, el candidat del PP va assegurar que reduiria l’IBI un 3,5% cada any durant el proper mandat, que reajustaria la taxa de deixalles dels locals comercials i que revisaria els criteris per a l’obtenció de llibres escolars. També va assegurar que repassaria la línia d’autobusos urbans que “van buits” i “arrosseguen cada any un dèficit de 500.000 euros”, i va proposar una nova parada al CAP de La Farigola.

Una fórmula popular

Aquest seguit de propostes, herència de la gestió de García Albiol, conformen la recepta amb què  Manuel Buenaño pretén aconseguir l’alcaldia el 24 de maig després de vuit anys com a regidor a l’oposició. Una fórmula que ja va donar la victòria la legislatura passada als alcaldes de Badalona i Castelldefels, principals feus populars de Catalunya, i que ara Buenaño vol apropiar-se per afegir Cerdanyola al llistat dels 9 municipis catalans que ara per ara tenen alcalde popular. 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?