Bon regust a l’estrena del Tast de Cuina Mediterrània

7b0257640dc77a55cf753ae766e7db69

Fileres de taules, barrils o els bancs de la plaça de l’Abat Oliba servien als participants del I Tast de Cuina Mediterrània per degustar les tapes dels restauradors cerdanyolencs. Durant les nits de divendres i dissabte i el migdia de diumenge, els 19 bars i restaurants que van participar van servir més de 4.700 tapes i al voltant de les 4.300 begudes, segons dades del Gremi d’Hostaleria.

La nit de dissabte va ser la de més afluència de públic. Coincidint amb les actuacions del Festival de Blues, els veïns van omplir la plaça i, només una hora i dos quarts després de l’inici, alguns restauradors ja havien esgotat una part dels plats de la seva oferta. Entre els participants hi havia famílies amb nens i grups d’amics de totes les edats. Alhora que el públic destacava el bon ambient d’aquesta primera edició, demanaven més activitats d’aquest tipus. “Aquestes iniciatives s’haurien de fer més sovint perquè són positives pel poble”, deia en Jorge, veí de Cerdanyola.

Varietat i innovació
Hamburgueses d’elaboració pròpia, pintxos de croquetes, tar-tar variat o pernil acabat de tallar són algunes de les tapes que els bars i restaurants van oferir durant la cita gastronòmica. La varietat va ser un dels punts forts de la mostra: si en una caseta podies trobar un arròs cremós amb bolets, al costat oferien unes efectives patates braves. A més, el sector del vi també va tenir presència. Segons Teo Mansilla, de Viman, el vi blanc va ser el favorit dels cerdanyolencs.

El I Tast de Cuina Mediterrània va permetre als restauradors oferir plats innovadors però també els productes més clàssics. Des de la Pastisseria Santa Mònica, amb quaranta-set anys d’història, van presentar la temporada de panellets però asseguraven que “la xocolata segueix funcionant molt bé entre els més grans”. A més, la iniciativa va permetre que projectes més nous, com el restaurant Tar-Tar d’en Sergi Llevot, obert fa un any, es presentessin al públic: “Estem a un lloc una mica amagat i això ens serveix perquè la gent ens conegui més”, explicaven. – MG

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?