Blanca Navarro (CS): “Cal posar en primera línia les necessitats del sistema sanitari”

cs

La diputada de CS al Parlament visitava Cerdanyola, acompanyada pels regidors de la formació a l’Ajuntament de Cerdanyola, per aprofundir en la situació sanitària del municipi. Davant un ambulatori de Fontetes tancat, Blanca Navarro assegurava que la sanitat ha de ser prioritària, una necessitat que s’ha posat encara més de manifest durant la pandèmia: “Catalunya tenia un sistema sanitari molt debilitat que no estava preparat per atendre ni la pandèmia ni la situació prèvia, els professionals han patit 10 anys de retallades i amb la covid-19 encara han hagut de fer un sobreesforç major”. Al CAP Fontetes, remarcava, “la situació és especialment preocupant perquè malgrat tenir les instal·lacions falten professionals per tenir-les obertes”. En aquest sentit, per al any 2025, apuntava la diputada, “un terç dels metges de Catalunya s’hauran jubilat i no s’ha planificat el seu relleu”.

Des de CS també defensen la necessitat de l’hospital Ernest Lluch, tot i que recorden que als últims pressupostos aprovats a la Generalitat no s’hi va destinar cap partida. “Continuen dient el que s’hauria de fer, però al govern continuen gastant-se diners per a les prioritats del Procés, en lloc de posar en primera línia les necessitats del sistema sanitari”, afirma Navarro.

Les propostes de la formació taronja en el àmbit de la salut passen per un canvi de model: “Hem de construir un model sanitari que posi el pes en les cures i en la millor coordinació entre els dispositius del sistema sanitari i els socials. També és necessari incrementar el pes de l’atenció domiciliària i posar el focus en la prevenció”. I és que per a Navarro, “és molt més eficaç actuar des de la prevenció i l’atenció primària i comunitària que augmentar el número de llits dels hospitals. Finalment, remarquen que cal garantir que en els pressupostos “hi ha les partides necessàries per atendre les necessitats de la població i augmentar i planificar un augment del número de professionals”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?