Bellaterra vol independitzar-se de Cerdanyola

6fe1c589e796bff64c81da223cb0c48f

El “SÍ” a la independència de Bellaterra ha aconseguit una victòria contundent al procés de participació ciutadana després que el 94,09% dels participants ha votat “SÍ” a la pregunta ‘Vol que Bellaterra esdevingui un municipi?’. Amb aquest resultat, el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, Ramon Andreu, ha explicat que el pròxim pas és convocar el 22 de setembre a representants dels partits polítics que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27-S per tal que acceptin el que han decidit els bellaterrencs i es comprometin a aprovar la tramitació de l’expededient de segregació de Cerdanyola del Vallès. L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, mostra “total repecte per la ciutadania que s’ha pronunciat” en el procés i, com ja va assegurar a la Festa Major de Bellaterra, la voluntat del govern municipal és la de tenir “bones relacions” amb l’EMD: “Es pot trobar un bon encaix per a Bellaterra en el marc d’una nova relació amb un nou conveni”. L’alcalde ha anunciat que demà té previst reunir-se amb Andreu i que té clar que “la ciutadania de Bellaterra ha iniciat un procés i sigui quin sigui el camí, ha de continuar tenint un paper important”.

La participació en aquest procés, que s’ha celebrat els dies 10, 11, 14 i 15 de setembre, ha estat del 53,57%. Aquesta participació supera amb escreix la consulta que es va organitzar per la reforma de l’avinguda Diagonal de Barcelona el maig del 2010 –que va ser del 12,17%–. I en comparació amb els últims processos participatius celebrats a Catalunya, la participació de Bellaterra supera la que hi va haver per la creació de la comarca del Moianès –el març d’aquest any– on va ser del 47,38%; i se situa lleugerament per sota de la consulta sobre la creació de la comarca del Lluçanès –celebrada el juliol passat– on va ser del 55%.

Ramon Andreu s’ha mostrat “molt satisfet per haver obtingut una participació altíssima i comparable a qualsevol altra cita electoral”. Per a Ramon, el resultat “és un mandat popular molt contundent dels bellaterrencs que diuen que volen assumir totes les responsabilitats i convertir l’EMD en un ajuntament”. El president de l’EMD espera ara rebre el suport dels partits polítics que es presenten a les eleccions del 27S “perquè el Parlament permeti a Bellaterra convertir-se en municipi, el mateix que va fer amb els nous municipis de la Canonja i Medinyà”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?