Bellaterra Endavant rep el suport de Junts a les eleccions per l’EMD

WhatsApp Image 2023-04-26 at 20.54.39

Junts per Cerdanyola no presentarà candidat a la presidència de l‘EMD de Bellaterra i donarà suport a Bellaterra Endavant amb Josep Maria Riba al capdavant. Així es va anunciar en un acte al Centre Cívic de Bellaterra amb l’exalcalde i candidat a Barcelona, Xavier Trias.

“Fa un temps ens va trucar el Josep Maria Riba amb la proposta que no presentéssim candidat a Bellaterra i donéssim suport a un nou partit que apostava per un canvi. De seguida ho vam trobar interessant, la nostra idea era estendre-la a la resta de partits, però malauradament només Junts l’hem acceptada”, explicava el regidor i alcaldable de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez. La formació dona suport a Bellaterra Endavant perquè és una formació transversal amb qui comparteixen els mateixos objectius per Bellaterra i també perquè consideren que el candidat és “una persona de consens i que sobretot estima Bellaterra i ens pot fer recuperar la il·lusió”. Sánchez apuntava que “l’EMD no va néixer per ser l’instrument que actualment és: “Va néixer com un nadó que s’esperava que creixés, madurés i jugués un paper important a Cerdanyola però després de 13 anys, tenim la mateixa EMD que teníem a l’inici”. Des de Junts es remarca que la situació actual de Bellaterra també es culpa de l’Ajuntament de Cerdanyola. “Un cop establerta l’EMD, els governs s’han acomodat i han optat per passar-se la pilota els uns als altres sobre les competències, sense avançar. Entre una administració i l’altra han deixat soles les famílies de Bellaterra i sense millorar la seva vida en termes de carrers, mobilitat o medi ambient”. L’alcaldable de Junts criticava que l’actual president de l’EMD, ramon Andreu (Gent per Bellaterra) “no ha vingut ni a un sol ple de l’Ajuntament de Cerdanyola durant aquests quatre anys”. Amb la situació actual, “s’entén aquest desig d’independència dels veïns de Bellaterra i la posterior proposta d’annexionar-se a Sant Cugat”, assegurava, però “aquest és un procés llarg i també hem de gestionar el mentrestant”. Des de Junts creuen que comparteixen “un model de ciutat i de país amb Bellaterra” i s’ofereixen “a fer de pont i de receptor de les propostes dels veïns de Bellaterra cap a l’Ajuntament de Cerdanyola”.

El presidenciable de Bellaterra Endavant, Josep Maria Riba, agraïa la generositat de Junts per Cerdanyola i explicava que van debatre la proposta d’ERC d’aglutinar-se i trobar un candidat de consens, però que van tenir en compte que en els últims anys ha arribat un 15 o 20 % de persones noves a Bellaterra. “Moltes de les quals no coneixen el sistema de les dues urnes i no les volíem marejar amb canvis i diferents noms de partit”. Si el 28 de maig guanyen la presidència de l’EMD voldran la màxima autonomia “per gestionar-la bé”. En aquest sentit, intentaran ser “el més eficients i el menys burocràtics possibles”, treballaran més amb les associacions i posaran “més diners als carrers i menys als despatxos”.

Per la seva banda, l’exalcalde Toni Morral recordava el moment de la constitució de l’EMD de Bellaterra al 2010, quan ell era el batlle de Cerdanyola. “Després de la via morta d’independència de Bellaterra vam buscar una eina que pogués donar fortalesa a aquesta identitat de Bellaterra i ajudés a desenvolupar aquest sentiment de comunitat”, explicava, però afegia que “les dificultats polítiques van ser enormes”. Per a ell, en aquests 13 anys, l’EMD s’ha gestionat de la forma oposada a l’objectiu amb la qual la vam crear: “Més burocràcia, menys transparència, s’ha allunyat la gestió política de la ciutadania i que per això no van crear l’EMD. L’objectiu era donar fortalesa a aquesta comunitat i això no s’ha fet”. Morral considera que Riba és “la perfecta encarnació de l’ànima amb la qual vam crear l’EMD”.

Xavier Trias: “La nostra obligació és saber sumar perquè els nostres pobles i el país vagin endavant”

Finalment, Trias, que va estiuejar a Bellaterra durant la seva infància, destacava que tant a Barcelona com a Bellaterra s’ha de recuperar la il·lusió. “Volem un canvi perquè estem al servei a la gent i creiem que es poden fer millor les coses”, assegurava. En aquesta línia, defensava que els que es presenten als municipis tenen una vocació de servei molt forta: “La nostra obligació és saber sumar perquè els nostres pobles i el país vagin endavant”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?