Bellaterra Endavant neix “per liderar el canvi” a l’EMD

bellaterra
Membres de Bellaterra Endavant / F. Cedida

Bellaterra Endavant ja és una realitat. La nova formació -impulsada per un grup transversal de veïns de diferents edats, sensibilitats i perfils professionals- neix com a alternativa electoral per les eleccions municipals al maig de 2023 i vol “assolir la presidència de l’Entitat Municipal Descentralitzada i articular un canvi en la gestió d’aquesta urbanització de prop de 3.000 habitants”. Entre els objectius del nou partit, destaquen avançar cap un major nivell d’autonomia i a un estil de govern més participatiu i pactista que “faci eficient la gestió de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) en benefici de Bellaterra, dels veïns i dels seus carrers”.

El descontentament com a motor

El descontentament de la població amb l’actual gestió i estat de Bellaterra, copsada en sondejos a peu de carrer dels membres del partit amb representació veïnal, ha estat el revulsiu per crear una alternativa 100% bellaterrenca que desencalli el poble i lideri un canvi que acabi amb la gestió de mínims de l’actual govern de l’EMD encapçalat per Ramon Andreu.

Un partit transversal

La composició del partit es fonamenta en una base de militants diversa i compromesa i una junta directiva transversal que reuneix perfils competencials complementaris de diferents sensibilitats, edats i zones de Bellaterra. Els membres d’aquesta plataforma veïnal, evolucionada en partit per poder concórrer a eleccions municipals, comparteixen el convenciment que Bellaterra es troba estancada i la voluntat de liderar un canvi que reverteixi en la millora de Bellaterra i en beneficis tangibles pels seus veïns i carrers. Bellaterra Endavant aporta una sòlida experiència gestora dels seus membres tant en l’àmbit privat com públic i un coneixement profund i arrelat de Bellaterra i les seves necessitats. El seu president, Jordi Macarulla, ha estat vocal de l’EMD de l’oposició en dues legislatures, va ser President de la Unió de Veïns en els anys que es va plantejar l’emancipació de Cerdanyola per ser municipi propi i coneix molt bé Bellaterra i la manera de funcionar actual de l’EMD. El seu perfil professional ha estat el de gestor d’empresa multinacional. “Tenim clar que ara mateix depenem de Cerdanyola i els pròxims anys hi seguirem depenent, així que hem de procurar col·laborar i tenir la millor relació possible que ens aportarà beneficis a curt termini”, assegura.

Josep Ma Riba, Secretari General i candidat a la Presidencia de l’EMD, ha estat President de la Unió de Veïns de Bellaterra durant els darrers 8 anys. Ha aconseguit revitalitzar aquesta associació veïnal i ha impulsat moltes iniciatives, com el Projecte Bellaterra més Sostenible 2030,  la creació del Parc Metropolità de la Font de la Bonaigua i el servei “més a prop” del soci. El seu perfil professional combina la gestió privada com a empresari del sector del marketing i la comunicació, amb la gestió d’entitats sense ànim de lucre, com l’Associació Casa Bioclimàtica i ara l’Associació Zero Emissions Objective. “Hem de tenir una EMD forta, que no doni l’esquena als veïns ni a les associacions i que treballi amb el màxim suport de tothom”, defensa Riba.

Actualment s’està creant una amplia base d’afiliats i simpatitzants que estan convençuts que “després de tres legislatures de govern monocolor, ha arribat el moment de canviar”.

És l’hora del canvi

Des del nou partit estan convençuts que és l’hora del canvi i volen evitar la degradació que “la Bellaterra pública està patint des de fa anys així com la seva repercussió en els nostres valors immobles”. També lluitaran per la necessitat de noves competències, ja que “una EMD en l’estat actual resulta ineficaç i poc útil”.

Annexió a Sant Cugat

El nou partit dona suport a la segregació de Bellaterra del municipi de Cerdanyola i la seva annexió al de Sant Cugat perquè té el suport majoritari del veïnat, però la veuen improbable: “Si arriba un dia que la Generalitat està d’acord, li donarem suport, però plantejar-ho com a principal projecte de partit ens sembla poc realista”. En dotze anys de govern de Gent per Bellaterra a l’EMD no s’ha aconseguit negociar un nou conveni que ampliï competències i és hora de revertir la situació. “L’EMD actual, amb les seves atribucions, no té suficient entitat ni dimensió per atendre les necessitats dels bellaterrencs. És inservible i inoperant”, critiquen. El Govern de Bellaterra Endavant, asseguren, serà un govern executiu en lloc d’ administratiu: “Dedicar menys del 20% a millores de via pública, com està fent l’actual govern, ens sembla inacceptable”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?