Augment de les situacions de violència contra les dones a la comarca durant el confinament

5b80d7aea0760aab73e59e1b08444ac9

La situació de vulnerabilitat de les dones que pateixen violència masclista s’ha vist agreujada pel moment actual de confinament i la convivència contínua de les víctimes amb els agressors. Segons indica el Consell Comarcal del Vallès Occidental, el nombre de trucades a la línia d’atenció contra la violència masclista, ha augmentat durant aquest període de temps a la nostra comarca.

Concretament, entre el 16 de març i el 19 d’abril (darrera dada disponible), s’han registrat un 67 per cent més de trucades respecte el mateix període de 2019. I encara més concretament, s’ha passat de 2,2 trucades al dia l’any passat a 4,8 trucades durant el confinament.

El 2019 es van presentar 6 denúncies diàries a la comarca

L’any 2019 es van presentar 2.127 denúncies per violència contra les dones als jutjats i tribunals dels partits judicials del Vallès Occidental. El nombre de denúncies va créixer un 5% respecte a l’any anterior i assoleix la xifra més elevada des del 2011, segons recull l’informe Dades de Violència contra les Dones de l’any 2019 elaborat per l‘Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquest informe té com a objectiu fer visible aquesta problemàtica i facilitar l’accés a la informació disponible en l’àmbit dels partits judicials de la comarca. Des de l’any 2007, 26 dones han estat assassinades a la comarca, a mans de les seves parelles o exparelles.

El 2019, a la comarca es registren 45 denúncies per cada 10.000 dones. Aquesta ràtio és inferior a la de la província de Barcelona (52), a la del conjunt de Catalunya (57) i a la de l’estat (70). Les dades fan referència a denúncies rebudes als jutjats de violència sobre la dona i aquestes poden tenir diverses procedències. En el cas de la comarca, la major part de les denúncies, 8 de cada 10, s’han presentat per atestats policials amb denúncia de la pròpia víctima. La proporció de denúncies que s’interposen directament al jutjat amb un part de lesions (11%) augmenta notablement respecte d’un any abans, sent la segona procedència més comuna.

La UAB i la Direcció General d’Igualtat cooperen per garantir els drets LGTBI i atendre els casos de discriminació

La UAB i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat han signat un acord per col·laborar en l’atenció a situacions de discriminació per orientació sexual o per identitat i expressió de gènere. A partir d’aquest acord, la UAB derivarà els casos detectats al Servei d’Atenció Integral de Cerdanyola (SAI). Aquest servei ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones LGTBIQ+ (Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals, Queers i més) que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica. També dóna resposta a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, etc.), del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?