Suspès el desnonament del passatge Ajuntament

IMG_20210110_085406

“Al jutjat ens han dit que el desnonament està aturat, estem a l’espera de rebre la resolució”, apunten des del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat. Demà a les 11 hores al passatge Ajuntament 30-32 hi havia l’amenaça d’un possible desnonament. Tant el Sindicat de Llogateres de Sant Cugat com la PAH Ripollet-Cerdanyola havien convocat la ciutadania per donar suport a la família cerdanyolenca, però finalment no serà necessari. “Dimarts 12, si no ho aturem, faran fora l’Eduard i la seva família de casa, a Cerdanyola. El nostre company ha rebut la notificació pel seu llançament que, si es du a terme, deixarà al carrer a tres persones discapacitades”, alertava mitjançant les xarxes socials el Sindicat la setmana passada. 

La cronologia dels fets, segons el Sindicat de Llogateres de Sant Cugat

Tant l’Eduard com la seva dona Monste i el seu fill Arnau són discapacitats. El pare té una discapacitat reconeguda del 68%, la mare del 43% i el fill del 69% i grau 1 de dependència. No poden treballar i l’Arnau necessita ajuda permanent per activitats bàsiques diàries.

L’Eduard va comprar el pis al 2001 i va signar una hipoteca amb la Caixa de Pensions, ara Caixabank. Al 2009, la fàbrica on treballava va fer un ERO que va acabar amb acomiadament massiu, entre ells, el de l’Eduard, a qui no van indemnitzar fins 6 mesos després. Per aquest motiu va haver de deixar de pagar la hipoteca i quan va cobrar l’acomiadament, el va destinar a liquidar deute. Enmig d’aquest procés, la seva hipoteca va passar a mans de General Electric Money Bank, filial de General Electric. Aquest financer va ser adquirit al 2013 per Cerberus. “Conegudíssim fons voltor comprador de totxo de la banca, que aterra a l’estat espanyol post-crisi hipotecària a la recerca de gangues immobiliàries. Gestiona més de 15.874 habitatges a Espanya”, apunten des del sindicat. 
El cerdanyolenc comença a cobrar la prestació d’atur de 423 euros per mantenir la seva família. Torna a deixar de pagar les quotes hipotecàries. És llavors quan s’inicia el procés legal per al seu desnonament. A través d’un intermediari, un inversor immobiliari anomenat Efraím Ludzker Avrohom, de nacionalitat britànica, proposa comprar el pis de l’Eduard a canvi de fer-los un ‘lloguer’ de 4 anys per valor de 250 euros (més de la meitat dels ingressos familiars). Per no haver de marxar, l’Eduard accepta signar, un fet que provoca que perdi la propietat del seu habitatge. Un cop acaben els 4 anys, L’Eduard intenta negociar una pròrroga, cosa que no és acceptada. Ara, l’Eduard i la seva família s’exposen a una ordre d’expulsió.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?