
Teràpies pioneres per tractar els efectes de la covid-19 desenvolupades des de Cerdanyola. L’empresa Sevibe, amb seu al Parc Tecnològic del Vallès (PTV), i l’Hospital Universitari Niño Jesús de Madrid han posat en marxa un assaig per tractar amb cèl·lules mare la Síndrome de Dificultat Respiratòria Aguda (SDRA) en pacients afectats per la COVID-19
L’assaig clínic presentat pel banc de cordó umbilical Sevibe Cells i la Fundació per a la Investigació de l’Hospital Universitari Niño Jesús de Madrid ha estat aprovat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), i és un dels més importants que s’estan duent a terme al món amb teràpia cel·lular. Consisteix en un assaig clínic multicèntric en Fase II per a pacients adults que s’executarà en diversos hospitals de la Comunitat de Madrid i el País Basc. L’objectiu principal és avaluar l’eficàcia clínica, en termes de disminució de la mortalitat, de les cèl·lules mesenquimals al·logèniques no diferenciades derivades del teixit del cordó umbilical en pacients infectats amb el virus SARS-CoV-2 amb afectació pulmonar greu.
Què fa Sevibe?
Sevibe Cells és una empresa especialitzada en la conservació de cèl·lules mare de cordó umbilical. La companyia brinda l’oportunitat de conservar les cèl·lules mare de cordó umbilical per a un hipotètic ús futur amb expectatives per tractar malalties dins el nucli familiar. Amb seu central al PTV, disposa de dos laboratoris propis a Madrid i Girona, en els quals porta a terme la validació, processament i criogenització de les cèl·lules mare de cordó umbilical, per al seu posterior trasllat a bancs europeus del Grup FamiCord, del qual forma part.