Art i benestar des de casa

5ad173385dca8b34a79599de41eef68b

L’Associació d’Amics del MAC (AMAC) fa més d’un any que treballa en la línia de connectar l’Art i la Salut a través del programa ‘Art i benestar’. El Museu d’Art de Cerdanyola és un dels museus pioners en aquest tema ja que forma part dels tres museus de Catalunya on es desenvolupa el programa pilot “d’Art en la Salut” que connecta el museu i els CAPs de Canaletes i Ripollet.

L’Associació ha estat oferint sessions de mindfulness el primer diumenge de mes a les 10h a càrrec de Rafel de Querol i tenia programades més activitats de meditació. Tanmateix els temps de confinament han fet que el programa s’adapti tot oferint nous vídeos de mindfulness que podem trobar al canal youtube de l’associació (https://www.youtube.com/channel/UCsIFFFYW305pIQdgvmXxISw?view_as=subscriber) i a l’Instagram del museu https://www.instagram.com/maccerdanyola/.

Sessió ‘La cultura cura’ el diumenge 19 d’abril a les 12h

I com a novetat més destacada, el soci de l’entitat Xavier Gimeno, doctor en Pedagogia, psicòleg, professor de la UAB i membre del BES, oferirà la sessió «La cultura cura», per abordar, des de l’art, les situacions psicofísiques que el confinament a casa, sol o en família, pot provocar. La sessió, que es farà el diumenge 19 d’abril a les 12h, reivindica la cultura com a dret i està enfocada des de la metodologia dels grups d’acompanyament social, tot utilitzant imatges del museu, música i poesia de l’època per treballar les emocions, l’estat físic i mental. Des de les xarxes del MAC (Instagram, Facebook i Twitter) o al correu de l’associació (amics.maccerdanyola@gmail.com) es podrà fer la inscripció i es rebrà l’enllaç per la sessió de Zoom.

Amb l’etiqueta #laculturaacasacdv es podrà accedir a contiguts culturals de la ciutat

Malgrat el confinament, l’equip del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola ha continuat treballant per garantir la seguretat, la conservació i la difusió de les col·leccions dels museus, per facilitar llibres i lectura online, proposar activitats artístiques, atendre les consultes, reprogramar activitats i continuar donant suport a la cultura local. I a partir d’aquesta setmana ho fa amb una nova iniciativa que pretén aglutinar i visibilitzar tota l’activitat cultural “made in Cerdanyola” en època de confinament. Es tracta de la creació del hashtag #laculturaacasacdv que se suma a la campanya que han engegat la Generalitat i la Diputació. A través d’Instagram, de twitter i de Facebook es podrà accedir a continguts culturals de la ciutat. Com per exemple challenges, concursos/quiz, explicacions de peces dels museus, activitats online dels equipaments culturals de la ciutat, música, espectacles o lectures. Aquesta eina també està oberta a les iniciatives particulars i es convida a etiquetar la cultura que seguim produint a la ciutat amb #laculturaacasacdv.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?