Arriba el Dia Internacional dels Museus a Cerdanyola

5104a1b2e1964d6decac501573adac6e

El MAC i el Museu d’Història oferiran portes obertes i diferents activitats entre el 17 i el 19 de maig

Un any més, els museus de la ciutat se sumen al Dia Internacional dels Museus i ho fan amb jornades de portes obertes el divendres 17 de maig, dissabte 18 de maig i diumenge 19 de maig.

El MAC acollirà, el divendres 17 de maig a les 19h, la conferència Destrucció i salvaguarda del patrimoni artístic cerdanyolenc a la Guerra Civil a càrrec de Patxi Ocio, autor de la tesi doctoral sobre la salvaguarda del patrimoni cultural a la Guerra Civil al Vallès Occidental. I dissabte, a les 18.30 hores, es donarà veu a les dones africanes amb la projecció del documental Història de la Jankey Jassey del projecte Àfrica en femení i la xerrada El rol de les dones a l’Àfrica Occidental i el seu procés migratori. Aquesta comptarà amb la participació de la periodista Clara Roig, el fotògraf Toni Arnau i la membre de la Unión de Mujeres Africanas en España, Mariana Barrow, que explicarà la seva experiència migratòria des de Gàmbia. A partir de les 22 hores se celebrarà la VII Mostra de Curtmetratges de Cerdanyola amb tres hores continuades de curts realitzats a la ciutat.

D’altra banda, dissabte 18 maig, a les 18:30h, el Museu de Ca n’Oliver oferirà una visita guiada a l’exposició permanent Cerdanyola, terra d’ibers. En Bilos i la Betinin ensenyaran el seu poblat, el diumenge 19 de maig a les 11:30h, en una visita teatralitzada al poblat ibèric de Ca n’Oliver. El recorregut, que inclou la visita als tres edificis ibèrics reconstruïts, permetrà als participants descobrir l’evolució urbana del poblat i com eren els seus carrers i la vida quotidiana dels seus habitants al segle III aC.

També el diumenge 19 de maig, dos dels espais patrimonials més singulars del Museu d’Història de Cerdanyola, l’Ermita de Santa Maria de les Feixes i l’Església de Sant Iscle i Santa Victòria, obriran les seves portes (de 10 a 14h) i s’hi faran visites guiades a les 11 i a les 12.30h, respectivament. Les persones visitants podran veure l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes i descobrir-ne la seva història i la de la vall de les Feixes, una petita vall que s’obra a la plana del Vallès i que és un reflex de la llarga història de Cerdanyola. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?